het räk- och mangosalsa med crostini
Frasigt, lent, knaprigt, hett, sött och salt – den här har allt!
4 personer
Du behöver:
1/2 baguette
2 msk olivolja
Räksalsa:
1 stor mogen mango
1 avokado
1/2 kruka koriander
1/2 röd chili
1/2 dl finhackad rödlök
1 1/2 dl skalade räkor (ca 500 g räkor med skal)
1 lime, skal och saft
1/2 dl olivolja
1/2 tsk flingsalt
1 krm nymalen svartpeppar
Gör så här:
- Sätt ugnen på 250°, övervärme. Skär baguetten i ca 1½ cm tjocka skivor. Pensla skivorna med olivolja på båda sidorna och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Rosta högt upp i ugnen några minuter tills de är gyllene, vänd på dem och rosta ett par minuter till på andra sidan. Ta ut och låt svalna.
- Skala mangon och skär den i små kuber. Kärna ur avokadon och dela även den i små kuber.
- Hacka koriandern och chilin fint. Skala rödlöken och hacka även den fint. Blanda mango, avokado, chili, koriander och räkor i en skål. Riv över limeskalet och pressa ner saften. Rör ner olivoljan och smaka av med flingsalt och nymalen svartpeppar. Servera på de rostade baguettebröden.

Skaldjursplatå med ostron, krabbklor, räkor och tre sorters dipp
Foto: Lisa Björner
Assistent: Hedvig Billengren Lindenbaum