Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla recept

Het räk- och mangosalsa med crostini

14 dec, 2022 
AvAnna Wendt
Recept på het räk- och mangosalsa med crostini
Den här räk- och mangosalsan är en liten rätt med mycket smak – här hittar du hetta, sötma, salta och krisp.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Middag hos Wood: BurrataBrand logo
Middag hos Wood: Burrata

het räk- och mangosalsa med crostini

Frasigt, lent, knaprigt, hett, sött och salt – den här har allt!

Bjud på het räk- och mangosalsa med crostini

4 personer

Annons

Du behöver:

1/2 baguette
2 msk olivolja

Räksalsa:

1 stor mogen mango
1 avokado
1/2 kruka koriander
1/2 röd chili
1/2 dl finhackad rödlök
1 1/2 dl skalade räkor (ca 500 g räkor med skal)
1 lime, skal och saft
1/2 dl olivolja
1/2 tsk flingsalt
1 krm nymalen svartpeppar

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 250°, övervärme. Skär baguetten i ca 1½ cm tjocka skivor. Pensla skivorna med olivolja på båda sidorna och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Rosta högt upp i ugnen några minuter tills de är gyllene, vänd på dem och rosta ett par minuter till på andra sidan. Ta ut och låt svalna.
  2. Skala mangon och skär den i små kuber. Kärna ur avokadon och dela även den i små kuber.
  3. Hacka koriandern och chilin fint. Skala rödlöken och hacka även den fint. Blanda mango, avokado, chili, koriander och räkor i en skål. Riv över limeskalet och pressa ner saften. Rör ner olivoljan och smaka av med flingsalt och nymalen svartpeppar. Servera på de rostade baguettebröden.

Foto: Lisa Björner
Assistent: Hedvig Billengren Lindenbaum

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons