Pinsasnittar á la cacio e pepe

Recept på pinsasnittar á la cacio e pepe
Kickstarta middagen med Catarina Königs snabba pinsasnittar toppade med krämig cacio e pepe gjord på mozzarella.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!

Vegetariskt med lyxkant #3 - Friterade hasselbackspotatisar med tångrom

Brand logo
Vegetariskt med lyxkant #3 - Friterade hasselbackspotatisar med tångrom

Pinsasnittar á la cacio e pepe

Gör en egen, snabb variant på burrata med mozzarella och syrad grädde.

4 portioner

Tid: 15 minuter + gräddning

Du behöver:

1 pinsa, förgräddad
1 dl crème fraiche, 32 %
½– 1 vitlöksklyfta, riven
Nymald svartpeppar
75 g riven parmesan
2 tsk olivolja
1 frp mozzarella (á 125 g)
½ dl syrad grädde
Flingsalt
Olivolja

Garnering:

Färsk basilika

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200°, varmluft,och sätt in en plåt i ugnen.
  2. Blanda ihop crème fraiche, vitlök och svartpeppar.
  3. Bred ut krämen på pinsan och toppa med riven parmesan och några droppar olivolja.
  4. Sätt in i ugnen direkt på den heta plåten och grädda i 10–15 minuter.
  5. Mixa mozzarellan med syrad grädde lite hastigt i en mixer, till en kräm.
  6. Ta ut pinsan ur ugnen. Klicka på ”burratan” och toppa med nymald svartpeppar, lite flingsalt och olivolja. Garnera med basilikablad. Servera pinsan uppskuren i bitar.

Gin & Tonic – en klassisk drink du lätt gör hemma

Brand logo
Gin & Tonic – en klassisk drink du lätt gör hemma

Recept och foto: Catarina König