Populärt: Mat Vegetariskt Alla recept Vintips till middagen Restaurangtips Matnyheter

Caesarpizza med parmesan, sardeller och chili

01 okt, 2025
AvSiri Barje
Recept på caesarpizza med parmesan, sardeller och chili
Siri Barjes älskar snabba genvägar så använd en färdig pinsa till denna otroliga caesarpizza med parmesan, sardeller och chili.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Vegetariskt med lyxkant #6 - Pasta med citron och brynt salviasmörBrand logo
Vegetariskt med lyxkant #6 - Pasta med citron och brynt salviasmör

Caesarpizza med parmesan, sardeller och chili

Jag är en vän av genvägar. Alltid. Så därför kommer jag absolut inte baka min egen deg till detta recept och jag föreslår att du skippar det också. Den här pizzan är en showstopper ändå, så gör den.

Annons

4 portioner

Du behöver:

1 stor pinsa, ca 230 g
2 dl riven ost
3 huvuden hjärtsallad, rivna i bitar
50 g parmesan, flagad
1 tsk gochugaru

Caesardressing:

1 dl majonnäs
1 msk dijonsenap1 msk vitvinsvinäger
3 msk olivolja
1 tsk worcestershiresås
2–3 sardeller eller
1 msk sardellkräm
2 vitlöksklyftor
50 g parmesan
Salt och nymald svartpeppar

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på maxgrill.
  2. Dressing: Rör ihop majonnäs, senap, vinäger, olivolja och worcestershiresås. Mosa sardellerna och blanda i dem. Riv vitlöksklyftorna rakt ner i skålen och gör samma sak med hälften av parmesanen. Rör runt och smaka av med salt och peppar. Låt stå.
  3. Lägg pinsan på en plåt med bakplåtspapper och strö över osten. Grilla mitt i ugnen tills osten smält och blivit gyllene. Ta ut och låt svalna.
  4. Smaka av dressingen en gång till, behövs det mer av något?
  5. Lägg salladen i en stor skål. Häll på dressingen och vänd varsamt runt. Toppa pinsan med salladen och skär i 8 bitar. Strö över flagad parmesan och gochugaru.
Så gör du alkoholfri Virgin Pina ColadaBrand logo
Så gör du alkoholfri Virgin Pina Colada

Recept och bilder ur kokboken Snacks (Natur & Kultur)
Foto: Roland Persson

Annons