Caesarpizza med parmesan, sardeller och chili
01 okt, 2025
AvSiri Barje
Siri Barjes älskar snabba genvägar så använd en färdig pinsa till denna otroliga caesarpizza med parmesan, sardeller och chili.
Annons
Caesarpizza med parmesan, sardeller och chili
Jag är en vän av genvägar. Alltid. Så därför kommer jag absolut inte baka min egen deg till detta recept och jag föreslår att du skippar det också. Den här pizzan är en showstopper ändå, så gör den.
Annons
4 portioner
Du behöver:
1 stor pinsa, ca 230 g
2 dl riven ost
3 huvuden hjärtsallad, rivna i bitar
50 g parmesan, flagad
1 tsk gochugaru
Caesardressing:
1 dl majonnäs
1 msk dijonsenap1 msk vitvinsvinäger
3 msk olivolja
1 tsk worcestershiresås
2–3 sardeller eller
1 msk sardellkräm
2 vitlöksklyftor
50 g parmesan
Salt och nymald svartpeppar
Gör så här:
- Sätt ugnen på maxgrill.
- Dressing: Rör ihop majonnäs, senap, vinäger, olivolja och worcestershiresås. Mosa sardellerna och blanda i dem. Riv vitlöksklyftorna rakt ner i skålen och gör samma sak med hälften av parmesanen. Rör runt och smaka av med salt och peppar. Låt stå.
- Lägg pinsan på en plåt med bakplåtspapper och strö över osten. Grilla mitt i ugnen tills osten smält och blivit gyllene. Ta ut och låt svalna.
- Smaka av dressingen en gång till, behövs det mer av något?
- Lägg salladen i en stor skål. Häll på dressingen och vänd varsamt runt. Toppa pinsan med salladen och skär i 8 bitar. Strö över flagad parmesan och gochugaru.
Recept och bilder ur kokboken Snacks (Natur & Kultur)
Foto: Roland Persson
Annons