Pinsa med päron, chèvre och honung
Om du vill bjuda på något mer matigt till adventsminglet så lagar du Catarina Königs busenkla pinsa med päron, chèvre och honung.
Pinsa med päron, chèvre och honung
Perfekt tilltugg till adventsminglet, dessutom väldigt enkelt att svänga ihop.
4–6 portioner
Tid: 20 minuter
Du behöver
½ dl crème fraiche (32 %)
1 pinsa 230 g
½ dl riven mozzarella
½ dl riven parmesan
½–1 päron
180 g chèvre
1 msk flytande honung
2–3 kvistar färsk rosmarin
1 msk rostade pinjenötter
Flingsalt
Gör så här:
- Sätt ugnen på 225 grader varmluft och sätt in en plåt. (Plåten ska vara riktigt varm innan pinsan läggs på den.)
- Bred ett tunt lager crème fraiche på pinsan.
- Strö över riven mozzarella och riven parmesan. Tricket är att det inte ska vara så mycket av dessa ostar, bara ett tunt lager.
- Skär päronet i tunna skivor och lägg dem på osten.
- Skär chèvreosten i ½ cm tjocka skivor och fördela på päronskivorna.
- Ringla över honung och toppa med färsk rosmarin, rostade pinjenötter och flingsalt.
- Grädda i ugnen cirka 12 minuter, tills osten fått lite färg och pinsan blivit krispig i botten.
- Låt pinsan svalna något och skär den i bitar som är enkla att hålla i handen.
- Njut av pinsan tillsammans med något gott i glasen.
Recept av Catarina König ur kokboken Jul med guldkant (Max Ström)
Foto: Catarina König, Gustaf König och Karl Nordlund

