Pinsa med päron, chèvre och honung

Recept på pinsa med päron, chèvre och honung
Om du vill bjuda på något mer matigt till adventsminglet så lagar du Catarina Königs busenkla pinsa med päron, chèvre och honung.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!

Rostat surdegsbröd med härligt vispad brieost

Brand logo
Rostat surdegsbröd med härligt vispad brieost

Pinsa med päron, chèvre och honung

Perfekt tilltugg till adventsminglet, dessutom väldigt enkelt att svänga ihop.

Pinsa med päron, chèvre och honung
Jul med guldkant

4–6 portioner

Tid: 20 minuter

Du behöver

½ dl crème fraiche (32 %)
1 pinsa 230 g
½ dl riven mozzarella
½ dl riven parmesan
½–1 päron
180 g chèvre
1 msk flytande honung
2–3 kvistar färsk rosmarin
1 msk rostade pinjenötter
Flingsalt

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225 grader varmluft och sätt in en plåt. (Plåten ska vara riktigt varm innan pinsan läggs på den.)
  2. Bred ett tunt lager crème fraiche på pinsan.
  3. Strö över riven mozzarella och riven parmesan. Tricket är att det inte ska vara så mycket av dessa ostar, bara ett tunt lager.
  4. Skär päronet i tunna skivor och lägg dem på osten.
  5. Skär chèvreosten i ½ cm tjocka skivor och fördela på päronskivorna.
  6. Ringla över honung och toppa med färsk rosmarin, rostade pinjenötter och flingsalt.
  7. Grädda i ugnen cirka 12 minuter, tills osten fått lite färg och pinsan blivit krispig i botten.
  8. Låt pinsan svalna något och skär den i bitar som är enkla att hålla i handen.
  9. Njut av pinsan tillsammans med något gott i glasen.

Så gör du den klassiska drinken Whiskey Sour

Brand logo
Så gör du den klassiska drinken Whiskey Sour

Recept av Catarina König ur kokboken Jul med guldkant (Max Ström)
Foto: Catarina König, Gustaf König och Karl Nordlund