Populärt: Mat Vegetariskt Alla recept Vintips till middagen Restaurangtips Matnyheter

Chèvrebollar med nötter, tranbär och honung

24 okt, 2025
Recept på chèvrebollar med nötter, tranbär och honung
Chèvrebollar som med sina nötter, tranbär och honung blir både söta, salta och krämiga. Så gott till advent!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Så gör du en härligt god glöggmartiniBrand logo
Så gör du en härligt god glöggmartini

Chèvrebollar med nötter, tranbär och honung

Sött, salt, crunchigt och krämigt.

Chèvrebollar med nötter, tranbär och honung
Catarina König

4–6 personer

Annons

Tid: 20 minuter

Du behöver:

200–250 g chèvre (getost utan kant)
1 dl hackade valnötter
½ dl skalade, hackade pistaschnötter
½ dl torkade tranbär
1 msk färsk rosmarin
1–2 msk flytande honung
Flingsalt

Gör så här:

  1. Lägg valnötter och pistaschnötter i en skål med torkade tranbär. Är tranbären stora så skär dem i mindre bitar.
  2. Finhacka rosmarin.
  3. Forma små bollar av chèvreosten och rulla i nötmixen. Lägg på ett fat och toppa med finhackad rosmarin.
  4. Ringla över honung och strö över lite flingsalt. Servera!

Recept och foto: Catarina König

Annons