Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Julmat Baka inför julen Vintips till middagen

Panzanella med kyckling och avokado

07 jul, 2023
AvLouisa Lorang
Recept på panzanella med kyckling och avokado
Den italienska bröd- och tomatsalladen panzanella gör du enkelt matigare genom att tillsätta både kyckling och avokado.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Salladsbowl med sesamavokado och grillad halloumiBrand logo
Salladsbowl med sesamavokado och grillad halloumi

Panzanella med kyckling och avokado

Gör den italienska salladsfavoriten ännu mer mättande med kyckling och avokado.

En panzanella med kyckling och avokado svänger du ihop på max 20 minuter

2 portioner

Annons

Du behöver:

2 skivor surdegsbröd
1 vitlöksklyfta
4 msk olivolja till stekning
Salt
2 kycklingbröstfiléer
1 avokado
3 tomater
2 nävar rucola
1 näve färsk basilika

Dressing:

1 tsk flytande honung
2 msk balsamvinäger
2 msk olivolja
Salt och peppar

Gör så här:

  1. Skär brödet i grova tärningar. Skala vitlöken och riv den fint. Stek brödtärningarna i rikligt med olja i en stekpanna i ca 5 minuter. Krydda med vitlök och salt och stek ytterligare några minuter tills tärningarna är gyllene och knapriga. Ta dem ur pannan.
  2. Skär kycklingfiléerna i tärningar. Stek dem i pannan i ca 5 minuter tills de är gyllene och genomstekta. Krydda med salt.
  3. Halvera avokadon, ta bort kärnan och tärna fruktköttet. Skölj tomaterna och skär dem i grova bitar. Skölj och torka rucolan. Lägg avokado, tomat och sallad på en tallrik och strö basilikablad över.
  4. Dressning: Blanda ihop honung, vinäger, olivolja, salt och peppar i en skål.
  5. Toppa salladen med stekt kyckling, brödtärningar och dressing. Servera genast.

Foto: Columbus Leth

Annons