Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla recept

Pizza caprese med pesto och burrata

26 maj, 2023 
AvCamilla Biesbjerg Markussen
Recept på pizza caprese med pesto och burrata
Betina Hastoft
Kombinera två favoriter i sommar – toppa pizzan med en variant av den italienska capresesalladen med pesto och burrata.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Recept på primörsallad med färskpotatis – perfekt till midsommarBrand logo
Recept på primörsallad med färskpotatis – perfekt till midsommar

Pizza caprese med pesto och burrata

Testa den italienska capresesalladen på pizza.

Svårslagna pizza caprese med pesto och burrata
Betina Hastoft

4 portioner

Annons

Du behöver:

Pizzadeg:

10 g jäst
3 dl ljummet vatten
3 msk olivolja
1 tsk strösocker
1 ½ tsk salt
400 g (ca 6 ¾ dl) manitobamjöl

Tomatsås:

½ burk krossade tomater
1 msk tomatpuré
1 msk strösocker
1 tsk torkad oregano
Salt och peppar

Topping:

250 g riven mozzarella
2 tsk torkad oregano
Salt och peppar
400 g blandade små tomater
2 burrataostar
4 msk grön pesto
1 kruka färsk basilika

Gör så här:

  1. Pizzadeg: Smula jästen och blanda ut i ljummet vattnet i en skål. Tillsätt olja, socker och salt. Blanda väl.
  2. Tillsätt mjöl och knåda degen smidig. Täck med plastfolie och ren kökshandduk och låt jäsai rumstemperatur i 30 minuter. Låt stå i kylskåp i minst 8 timmar.
  3. Tomatsås: Häll alla ingredienser i en skål och mixa med stavmixer till en jämn tomatsås.
  4. Topping: Tänd grillen och låt en pizzasten bli varm på gallret, alternativt tänd en pizzaugn. Dela pizzadegen i två delar och kavla ut, eller dra ut, varje bit till en stor, rund pizzadeg. Lägg pizzadegen på en pizzaspade.
  5. Bred ett tunt lager tomatsås på degen, strö över mozzarella. Krydda med oregano, salt och peppar. Skjutsa över pizzan från spaden till den varma pizzastenen och baka krispig och gyllene på grill under lock i 12–15 minuter eller i pizzaugn i cirka 1–2 minuter.
  6. Skär tomaterna i halvor. Lägg tomater och 1 burrataost på varje pizza, droppa lite pesto över och toppa med färsk basilika.

Foto: Betina Hastoft

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons