Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla recept

Pasta puttanesca deluxe

06 sep, 2022 
AvLouisa Lorang
Recept på pasta puttanesca deluxe
Hemgjord pasta, puttanescasås och extra krämig burrata – det kallar vi pasta deluxe!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
3 otippade och goda efterrätter du kan göra med jordgubbar i sommarBrand logo
3 otippade och goda efterrätter du kan göra med jordgubbar i sommar

Pasta puttanesca deluxe

Här får den klassiska rätten lite extra kärlek i form av hemgjord pasta och en extra krämig mozzarellaost, burrata.

Bjud på pasta puttanesca deluxe

4 portioner

Annons

Du behöver:

300 g pizzamjöl(gärna tipo 00)
3 ägg
1 tsk salt

Puttanescasås:

2 vitlöksklyftor
4 sardeller
2 msk olivolja, till stekning
200 g körsbärstomater
2 dl passerade tomater
1 dl oliver, urkärnade
3 msk kapris
Salt och nymalen svartpeppar

Till servering:

250 g burrata
2 nävar färsk oregano
2 msk olivolja

Gör så här:

  1. Häll mjölet på bordet i en liten hög. Gör en fördjupning i mitten, och häll i ägg och salt. Knåda degen ordentligt med fingrarna, samla ihop den (eventuellt med lite vatten) och ställ in i kylen i 10 minuter.
  2. Kavla ut degen till breda pastaremsor med pasta-maskin, eller kavla ut den på ett mjölat bord så tunt som möjligt, skär den sedan i breda remsor med en vass kniv.
  3. Koka pastan i en stor kastrull med lättsaltat vatten i 2–4 minuter, tills den är al dente. Låt rinna av i durkslag.
  4. Finhacka vitlök och sardeller, och fräs båda lätt i olja på en panna. Det ska inte ta så mycket färg utan bara bli gyllene.
  5. Skölj tomaterna, skär i fjärdedelar och stek dem snabbt. Tillsätt passerade tomater. Hacka oliver och kapris grovt, vänd ner i såsen, låt puttra i 2–3 minuter och smaka av med salt och peppar. Vänd pastan med tomatsåsen i pannan och värm i ½–1 minut. Krydda med salt, peppar och en rejäl skvätt god olivolja.
  6. Servera pastan i djupa tallrikar. Toppa med skivor av avrunnen burrata, färsk oregano och en skvätt olivolja.

Foto: Columbus Leth, Peter Kam

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons