Oxfilépasta med dragon och kungsmussling
Oxfilé och smakrik svamp i en underbar, gräddig sås med smak av dragon.
4 portioner
Du behöver:
400 g oxfilé
200 g kungsmussling eller annan svamp
1 rödlök
1 vitlöksklyfta
1 msk olivolja för stekning
1 tsk torkad dragon
3 dl köttbuljong
2 dl vispgrädde
1 msk balsamvinäger
Salt och peppar
400 g pastaskruvar
Servering:
50 g parmesan
1 näve färsk dragon

Entrecôte med smashad potatis och kall bearnaisesås
Gör så här:
- Putsa oxfilén och skär i tunna strimlor. Skiva svampen. Skala och finhacka rödlök och vitlök, fräs i olja tills de är genomskinliga.
- Tillsätt oxfilén och bryn den. Tillsätt svamp och dragon och låt fräsa i ytterligare 2 minuter. Tillsätt buljong och grädde och låt puttra i ca 15 minuter. Smaka av med vinäger, salt och peppar.
- Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen och häll av vattnet.
- Servering: Blanda pastan med såsen och lägg i djupa tallrikar. Strö över nyriven parmesan och garnera med grovhackad färsk dragon.
Foto: Columbus Leth, Peter Kam