Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla recept

Oxfilépasta med dragon och kungsmussling

01 nov, 2022 
AvCamilla Biesbjerg Markussen
AvLinn Grubbström
AvCarsten Kyster
Recept på oxfilépasta med dragon och kungsmussling
En gräddig oxfilépasta med dragon och kungsmussling är en varmrätt som alltid blir middagens stjärna!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Middag hos Wood: VodkapastaBrand logo
Middag hos Wood: Vodkapasta

Oxfilépasta med dragon och kungsmussling

Oxfilé och smakrik svamp i en underbar, gräddig sås med smak av dragon.

Till varmrätt blir det oxfilépasta med dragon och kungsmussling

4 portioner

Annons

Du behöver:

400 g oxfilé
200 g kungsmussling eller annan svamp
1 rödlök
1 vitlöksklyfta
1 msk olivolja för stekning
1 tsk torkad dragon
3 dl köttbuljong
2 dl vispgrädde
1 msk balsamvinäger
Salt och peppar
400 g pastaskruvar

Servering:

50 g parmesan
1 näve färsk dragon

Gör så här:

  1. Putsa oxfilén och skär i tunna strimlor. Skiva svampen. Skala och finhacka rödlök och vitlök, fräs i olja tills de är genomskinliga.
  2. Tillsätt oxfilén och bryn den. Tillsätt svamp och dragon och låt fräsa i ytterligare 2 minuter. Tillsätt buljong och grädde och låt puttra i ca 15 minuter. Smaka av med vinäger, salt och peppar.
  3. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen och häll av vattnet.
  4. Servering: Blanda pastan med såsen och lägg i djupa tallrikar. Strö över nyriven parmesan och garnera med grovhackad färsk dragon.

Foto: Columbus Leth, Peter Kam

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons