Oxfilépasta med dragon och kungsmussling

Recept på oxfilépasta med dragon och kungsmussling

Columbus Leth
En gräddig oxfilépasta med dragon och kungsmussling är en varmrätt som alltid blir middagens stjärna!
01 november, 2022
Middag hos Wood: Vodkapasta
2:58

Efter reklamen: Middag hos Wood: Vodkapasta

(2:58)

Slå på ljud

Oxfilépasta med dragon och kungsmussling

Oxfilé och smakrik svamp i en underbar, gräddig sås med smak av dragon.

Till varmrätt blir det oxfilépasta med dragon och kungsmussling
Columbus Leth

4 portioner

Du behöver:

400 g oxfilé
200 g kungsmussling eller annan svamp
1 rödlök
1 vitlöksklyfta
1 msk olivolja för stekning
1 tsk torkad dragon
3 dl köttbuljong
2 dl vispgrädde
1 msk balsamvinäger
Salt och peppar
400 g pastaskruvar

Servering:

50 g parmesan
1 näve färsk dragon

Entrecôte med smashad potatis och kall bearnaisesås

Gör så här:

  1. Putsa oxfilén och skär i tunna strimlor. Skiva svampen. Skala och finhacka rödlök och vitlök, fräs i olja tills de är genomskinliga.
  2. Tillsätt oxfilén och bryn den. Tillsätt svamp och dragon och låt fräsa i ytterligare 2 minuter. Tillsätt buljong och grädde och låt puttra i ca 15 minuter. Smaka av med vinäger, salt och peppar.
  3. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen och häll av vattnet.
  4. Servering: Blanda pastan med såsen och lägg i djupa tallrikar. Strö över nyriven parmesan och garnera med grovhackad färsk dragon.

Foto: Columbus Leth, Peter Kam