Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla recept

Oddlygood lanserar två nya växtbaserade drycker

11 maj, 2023 
AvNami Kawakita
Oddlygood lanserar två nya växtbaserade drycker
Oddlygood har gjort sig kända som ett självklart alternativ till klassiska mejeriprodukter – deras breda sortiment av gurtar, desserter och alternativ till ost och grädde utökas nu med två nya växtbaserade drycker!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Vegansk chokladmousseBrand logo
Vegansk chokladmousse

För den som väljer att undvika vanliga mejeriprodukter är det här extra goda nyheter – för nu tar två nya växtbaserade drycker plats i hyllan. De nya dryckerna är ekologiska, innehåller inget tillsatt socker och är fria från palmolja. Säg hej och välkommen till härligt nötiga Organic Almond och den lena proteinrika Organic Soya och de får sällskap av en uppdaterad version av klassikern Original Oat i en ny förpackningsdesign.

– Nu får vi äntligen introducera dessa fantastiska drycker och erbjuda konsumenterna fler valmöjligheter i sortimentet av växtbaserade smakfavoriter!, säger Karin Philipsson, Business Manager, Oddlygood. Hos Oddlygood sätter vi smak, textur och hållbarhet först – utan kompromisser.

Annons

Organic Almond

Den här mandeldrycken är helt ekologisk och gjord på rostade ekologiska mandlar odlade i Europa. Den är fri från tillsatt socker, helt enkelt för att det inte behövs. Vår ekologiska mandeldryck är utsökt som den är och har dessutom naturligt låg fetthalt.

Organic Soya

Ingen kan väl motstå mångsidigheten och smaken hos en god sojadryck, särskilt när den både är ekologisk och gjord på europeiska sojabönor. Denna pärla har en mild och fräsch smak, innehåller inget tillsatt socker och är naturligt rik på protein!

Original Oat

När det kommer till havre går Oddlygood all in! Vi använder hela ingrediensen för att minimera matsvinnet, samtidigt som det också bidrar till en len och fin glutenfri smakupplevelse.

Dryckerna är självklart supergoda att avnjuta direkt ur glaset men varför nöja sig? Det finns så mycket mer man kan göra – varje dryck har sina unika egenskaper men det de har gemensamt är att de är lätta att variera och kan användas på många olika sätt. De gör sig utmärkt i smoothies, matlagning, bakning eller gröt.

Annons

Tre recept med Oddlygoods nyheter

Oddlylicious Overnight Oats

Gör svårslagna overnight oats med Oddlygoods nya mandelmjölk

Du behöver:

1 dl Oddlygood Organic Almond
1 dl havregryn
1 msk chiafrön
1 nypa salt
1 tsk agavesirap

Gör så här:

  1. Blanda havregryn, chiafrön och salt i en glasburk eller kopp. Häll i Organic Almond och agavesirap, blanda tills den är klumpfri. Förslut med lock och låt stå i kylen över natten.
  2. Garnera med med t.ex. jordgubbar, hallon och mandelsmör.

Soyummy Smoothie

Med Oddlygoods nya sojadryck gör du enkelt en riktigt smoothie

Du behöver:

2 dl Oddlygood Organic Soya
1⁄2 banan
1 dl färsk mango
1 näve babyspenat
1⁄4 citron
1 tsk ingefära

Annons

Gör så här:

  1. Lägg i alla ingredienser i en mixer och låt mixa i 30 sekunder, eller tills den konsistens du önskar uppnås.

Oat Of This World Cupcakes

Baka riktigt goda chokladmuffins med Oddlygoods klassiska havremjölk

ca 10 st

DU BEHÖVER:

4 1⁄2 dl Oddlygood Original Oat
5 dl vetemjöl
1 dl kakao
2 dl socker
1 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
1⁄2 tsk salt
130 g mjölkfritt margarin
1 tsk vaniljsocker
1 msk äppelcidervinäger
200g vegansk mörk choklad

Gör så här:

  1. Förvärm ugnen till 200°C. Blanda ihop alla torra ingredienser i en stor skål. Ställ åt sidan. Smält margarinet och låt svalna. Häll i Original Oat och äppelcidervinäger i margarinet. Häll över alla blöta ingredienser i de torra och blanda försiktigt ihop.
  2. Hacka chokladen grovt och häll i. Häll smeten i 10 muffinsformar. Grädda i 15–20 minuter. Låt svalna.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons