Nudelsoppa med röd curry och räkor
Härligt kryddig soppa med massa godsaker.
4 portioner
Du behöver:
25 g färsk ingefära
4 salladslökar
1 knippe färsk koriander
2 msk olivolja till stekning
2 msk röd currypasta
4 dl fiskbuljong
1 burk kokosmjölk
150 g babymajs
150 g sockerärter
100 g sojabönor, frysta
300 g MSC-märkta tigerräkor, frysta
1 msk limejuice
Salt och peppar
Till servering:
200 g nudlar, t ex ramennudlar
1 lime
Gör så här:
- Skala ingefäran och hacka fint. Hacka salladslöken fint. Plocka korianderbladen och spara stjälkarna. Hacka bladen grovt och stjälkarna fint. Fräs ingefära, salladslök och korianderstjälkar i olja i en stor panna i 1 minut. Tillsätt currypastan och koka i ytterligare 1 minut. Tillsätt buljong och kokosmjölk och låt koka upp. Sänk till medelvärme och låt puttra i 5 minuter.
- Skölj babymajs och sockerärter och skär i små bitar. Häll ner i soppan ihop med bönorna och koka i 2–3 minuter. Tillsätt tigerräkor och koka i ca 5 minuter, tills de har tinat och blivit rosa. Rör ner det mesta av korianderbladen och smaka av med limesaft, salt och peppar. Koka nudlarna enligt anvisningarna på förpackningen. Häll av. Lägg nudlarna i 4 portionsskålar, häll soppan över och garnera med de sista korianderbladen och limeklyftor. Servera genast.

Så gör du den japanska kålpannkakan okonomiyaki
Foto: Winnie Methmann, Columbus Leth