Morotsscones med mandel

Morotsscones med mandel.

Förbered degen kvällen innan och förvara i kylskåpet. Dagen efter kan du njuta av nygräddade scones som är klara rekordsnabbt.
24 augusti, 2018

8 stycken

Du behöver:

2 dl vetemjöl

2 dl rågsikt

2 tsk bakpulver

1/2 tsk salt

50 g rumstempererat smör

2 dl mjölk

4 dl grovrivna morötter

100 g finhackad mandel

Gör så här:

  1. Blanda mjöl, rågsikt, bakpulver och salt i en bunke. Blanda i smöret. Tillsätt mjölk, morötter och mandel. Rör ihop till en kladdig deg.
  2. Forma degen till 8 scones och lägg på en plåt med bakplåtspapper.
  3. Grädda mitt i ugnen i 10–12 minuter, på 225°.
  4. Servera med färskost och marmelad.
Morotsscones med mandel.

Morotsscones med mandel.

Av: Emmy Lundström
Foto: Pernilla Ahlsén

SENASTE VIDEOKLIPPEN FRÅN ELLE MAT & VIN: