Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Bakning Alla recept Vintips till middagen

Morotsscones med mandel

24 aug, 2018
AvRedaktionen
Morotsscones med mandel.
Förbered degen kvällen innan och förvara i kylskåpet. Dagen efter kan du njuta av nygräddade scones som är klara rekordsnabbt.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

8 stycken

Du behöver:

2 dl vetemjöl

2 dl rågsikt

2 tsk bakpulver

1/2 tsk salt

50 g rumstempererat smör

2 dl mjölk

4 dl grovrivna morötter

100 g finhackad mandel

Gör så här:

  1. Blanda mjöl, rågsikt, bakpulver och salt i en bunke. Blanda i smöret. Tillsätt mjölk, morötter och mandel. Rör ihop till en kladdig deg.
  2. Forma degen till 8 scones och lägg på en plåt med bakplåtspapper.
  3. Grädda mitt i ugnen i 10–12 minuter, på 225°.
  4. Servera med färskost och marmelad.
Morotsscones med mandel.
Morotsscones med mandel.

Av: Emmy Lundström
Foto: Pernilla Ahlsén

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons