Minipajer med feta och spenat

Recept på minipajer med feta och spenat

Betina Hastoft
Frasiga minipajer med feta och spenat är ett utmärkt litet snack att duka upp tillsammans med fördrinken!
06 september, 2022
Magisk och oemotståndlig naked red velvet-tårta
1:08

Efter reklamen: Magisk och oemotståndlig naked red velvet-tårta

(1:08)

Slå på ljud

Minipajer med feta och spenat

Bjud som drinktilltugg eller som förrätt med en grönsallad.

Så gör du minipajer med feta och spenat
Betina Hastoft

10 pajer

Du behöver:

1 stånd fänkål
50 g färsk spenat
1 msk färsk dill, finhackad
1 tsk olivolja (till stekning)
Salt och peppar
200 g feta- eller salladsost i tärningar
2 ägg
5 ark filodeg
1 tsk rapsolja

Så gör du små biscottipajer med vanilj, vit choklad och karamelliserad citrus

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200°. Ansa och hacka fänkålen fint. Skölj och torka spenaten. Fräs fänkål, spenat och dill i olja i en panna några minuter, tills allt är nästan mjukt. Salta och peppra.
  2. Häll av vätskan från salladsosten. Knäck äggen och vispa dem lätt med en gaffel. Blanda ost och ägg med grönsakerna i pannan och ta från värmen.
  3. Skär filodegsarken i 30 jämnstora rutor (ca 12x12 cm). Lägg arken ovanpå varandra i 3 lager så du får 10 degstaplar. Placera ut degstaplarna i en låg muffinsform och fördela fyllningen i de 10 formarna/bottnarna.
  4. Grädda minipajerna i ugnen i cirka 15 minuter tills de är gyllene. Servera varma, gärna med en blandad grönsallad till.

Cookalong med Frida Lund: Så lagar du en enkel vardagspasta

Se klippet här!

Foto: Betina Hastoft