Biscottipajer med vanilj, vit choklad och citrus

Recept på biscottipajer med vanilj, vit choklad och citrus

Betina Hastoft
Dessa ljuvliga små biscottipajer med vanilj och vit choklad tillagar du enkelt helt utan ugn. Vid servering toppas de med läckert karamelliserad citrus!
12 juli, 2022
2:26

Efter reklamen: Underbart goda efterrätter du kan förbereda dagen innan

(2:26)

Slå på ljud

Biscottipajer med vanilj, vit choklad och citrus

Skyr kan ersättas med Philadelpia- eller mascarponeost som du rör mjuk med lite vanilj.

Så gör du biscottipajer med vanilj, vit choklad och citrus
Betina Hastoft

4 portioner

Du behöver:

75 g biscotti
50 g vit choklad
25 g smör

Karamelliserad citrus:

2 ekologiska mandariner
1 liten ekologisk citron
1 dl socker

Till servering:

300 g skyr med vaniljsmak

Till dekoration:

Röd skogssyra (eller mynta)

Chokladbrownies med vit chokladkräm – så bakar du godbitarna

Gör så här:

  1. Krossa kakorna fint i en mixer. Smält choklad och smör i en kastrull på låg värme och vänd ner de krossade kakorna.
  2. Fördela blandningen i fyra pajformar (tryck ihop massan ordentligt). Ställ pajformarna kallt tills botten är fast.
  3. Skölj citrusfrukterna och skär i mycket tunna skivor (släng ändbitarna). Lägg på en plåt och strö över socker. Bränn med en gasbrännare tills sockret är karamelliserat. Låt kallna.
  4. Bred skyr på pajbottnarna och lägg de karamelliserade citrus-skivorna ovanpå. Garnera med skogssyra och servera genast.

Prosecco popsicles med röda bär – så gör du isglass med mouserande vin

Se klippet här!

Foto: Betina Hastoft