Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla receptMat till Valborg

Chokladbrownie med vit chokladkräm

15 mar, 2022 
AvCamilla Biesbjerg Markussen
Recept på chokladbrownie med vit chokladkräm
Dessa chokladbrownies förbereder du dagen innan så de får stå i kylen över natten. Nästa dag spritsas de med den ljuvliga vita chokladkrämen. Så gott!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Festlig chokladmoussetårta med mirror glazeBrand logo
Festlig chokladmoussetårta med mirror glaze

Chokladbrownie med vit chokladkräm

Här får man inte ha för bråttom, kakan ska stå i kylen natten före servering.

Så gör du chokladbrownies med vit chokladkräm

10 bitar

Du behöver:

150 g mandelmassa
150 g (1 2/3 dl) strösocker
150 g rumsvarmt smör
3 ägg
90 g mörk choklad
20 g (½ dl) kakao
50 g (knappt 1 dl) vetemjöl
1 knivsudd salt

Vit chokladkräm:

1 gelatinblad
120 g vit choklad
1 ½ dl vispgrädde
¼ tsk vaniljpulver

Garnering:

Chokladpärlor
Röd oxalis
Ätligt guldströssel

Gör så här:

  1. Värm ugnen till 180°. Klä en fyrkantig bakform, 20x20 cm, med bakplåtspapper. Riv mandelmassan grovt. Vispa mandelmassa, socker och rumsvarmt smör luftigt med elvisp. Tillsätt 1 ägg i taget och vispa kort mellan varje.
  2. Hacka och smält den mörka chokladen i en skål över vattenbad. Rör ner den smälta chokladen, kakao, mjöl och salt i smeten. Fyll formen med smet och grädda i ugnen ca 25 minuter. Låt svalna och sedan stå i kylskåp till nästa dag.
  3. Vit chokladkräm: Blöt upp gelatinbladet i kallt vatten i 5 minuter. Hacka chokladen fint och häll i en skål. Värm grädde och vaniljpulver i en kastrull till strax under kokpunkten. Häll grädden över chokladen, låt stå i 1 minut. Rör i mitten av skålen med en slickepott, tills chokladen smält helt. Vrid vattnet ur gelatinet och smält ner den i chokladen. Rör till en slät kräm. Täck skålen med plastfolie och låt stå kallt i minst 4 timmar.
  4. Servering: Lossa kakan ur formen. Skär av kanterna. Skär resten av kakan i 10 avlånga bitar. Vispa upp den kalla chokladkrämen med elvisp i 1–2 minuter – se upp så den inte skär sig. Fyll en spritspåse med stjärntyll med chokladkräm och spritsa små toppar på kakbitarna. Garnera med chokladpärlor, oxalis och ätligt guldströssel.

Foto: Stine Christiansen

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons