Chokladbrownie med vit chokladkräm

Recept på chokladbrownie med vit chokladkräm

STINE CHRISTIANSEN
Dessa chokladbrownies förbereder du dagen innan så de får stå i kylen över natten. Nästa dag spritsas de med den ljuvliga vita chokladkrämen. Så gott!
15 mars, 2022
Festlig chokladmoussetårta med mirror glaze
0:49

Efter reklamen: Festlig chokladmoussetårta med mirror glaze

(0:49)

Slå på ljud

Chokladbrownie med vit chokladkräm

Här får man inte ha för bråttom, kakan ska stå i kylen natten före servering.

Så gör du chokladbrownies med vit chokladkräm
STINE CHRISTIANSEN

10 bitar

Du behöver:

150 g mandelmassa
150 g (1 2/3 dl) strösocker
150 g rumsvarmt smör
3 ägg
90 g mörk choklad
20 g (½ dl) kakao
50 g (knappt 1 dl) vetemjöl
1 knivsudd salt

Vit chokladkräm:

1 gelatinblad
120 g vit choklad
1 ½ dl vispgrädde
¼ tsk vaniljpulver

Garnering:

Chokladpärlor
Röd oxalis
Ätligt guldströssel

Gör så här:

  1. Värm ugnen till 180°. Klä en fyrkantig bakform, 20x20 cm, med bakplåtspapper. Riv mandelmassan grovt. Vispa mandelmassa, socker och rumsvarmt smör luftigt med elvisp. Tillsätt 1 ägg i taget och vispa kort mellan varje.
  2. Hacka och smält den mörka chokladen i en skål över vattenbad. Rör ner den smälta chokladen, kakao, mjöl och salt i smeten. Fyll formen med smet och grädda i ugnen ca 25 minuter. Låt svalna och sedan stå i kylskåp till nästa dag.
  3. Vit chokladkräm: Blöt upp gelatinbladet i kallt vatten i 5 minuter. Hacka chokladen fint och häll i en skål. Värm grädde och vaniljpulver i en kastrull till strax under kokpunkten. Häll grädden över chokladen, låt stå i 1 minut. Rör i mitten av skålen med en slickepott, tills chokladen smält helt. Vrid vattnet ur gelatinet och smält ner den i chokladen. Rör till en slät kräm. Täck skålen med plastfolie och låt stå kallt i minst 4 timmar.
  4. Servering: Lossa kakan ur formen. Skär av kanterna. Skär resten av kakan i 10 avlånga bitar. Vispa upp den kalla chokladkrämen med elvisp i 1–2 minuter – se upp så den inte skär sig. Fyll en spritspåse med stjärntyll med chokladkräm och spritsa små toppar på kakbitarna. Garnera med chokladpärlor, oxalis och ätligt guldströssel.

Foto: Stine Christiansen