Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla recept

Krispig melonsallad med vitost

12 jul, 2022 
AvLuisa Lorang
Recept på krispig melonsallad med vitost
Salt fetaost med söt melon och lite hetta till chilin – vilken smakkombination!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Recept på primörsallad med färskpotatis – perfekt till midsommarBrand logo
Recept på primörsallad med färskpotatis – perfekt till midsommar

Krispig melonsallad med vitost

Söt melon, krispiga grönsaker och salt feta- eller vitost blir en underbar smakkombination.

Bjud på en krispig melonsallad med vitost

4 portioner

Annons

Du behöver:

1 sallatshuvud
1 liten fänkål
1 liten cantaloupemelon
1 liten galiamelon
1 gurka

Dressing:

1 dl citronsaft
2 tsk socker
1 tsk torkade chiliflakes
3 msk olivolja
Salt och peppar

Till servering:

2 nävar färsk oregano
200 g fetaost eller annan vitost
Salt och peppar
1 tsk torkad oregano
Ev torkade chiliflakes

Gör så här:

  1. Skala löken och skär i tunna skivor. Skölj fänkålen och skär den i mycket tunna skivor (gärna på mandolin). Lägg lök och fänkål i en skål med isvatten och ställ kallt fram till servering.
  2. Skär melonköttet i munsbitar. Skölj gurkan och skär den i tunna skivor. Rör ihop en dressing av citronsaft, socker, chiliflakes, olja, salt och peppar.
  3. Häll av vattnet från lök och fänkål. Skiva fetaosten. Lägg upp melon, fänkål, lök, gurka och fetaost på ett stort fat. Ringla dressingen över salladen, smaka av med salt, peppar, färsk och torkad oregano och ev mer chili. Servera omedelbart.

Foto: Columbus Leth

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons