Krispig melonsallad med vitost

Recept på krispig melonsallad med vitost

Columbus Leth
Salt fetaost med söt melon och lite hetta till chilin – vilken smakkombination!
12 juli, 2022
Recept på primörsallad med färskpotatis – perfekt till midsommar
0:39

Efter reklamen: Recept på primörsallad med färskpotatis – perfekt till midsommar

(0:39)

Slå på ljud

Krispig melonsallad med vitost

Söt melon, krispiga grönsaker och salt feta- eller vitost blir en underbar smakkombination.

Bjud på en krispig melonsallad med vitost
Columbus Leth

4 portioner

Du behöver:

1 sallatshuvud
1 liten fänkål
1 liten cantaloupemelon
1 liten galiamelon
1 gurka

Dressing:

1 dl citronsaft
2 tsk socker
1 tsk torkade chiliflakes
3 msk olivolja
Salt och peppar

Till servering:

2 nävar färsk oregano
200 g fetaost eller annan vitost
Salt och peppar
1 tsk torkad oregano
Ev torkade chiliflakes

Grön sallad med säsongens krispiga grönsaker

Gör så här:

  1. Skala löken och skär i tunna skivor. Skölj fänkålen och skär den i mycket tunna skivor (gärna på mandolin). Lägg lök och fänkål i en skål med isvatten och ställ kallt fram till servering.
  2. Skär melonköttet i munsbitar. Skölj gurkan och skär den i tunna skivor. Rör ihop en dressing av citronsaft, socker, chiliflakes, olja, salt och peppar.
  3. Häll av vattnet från lök och fänkål. Skiva fetaosten. Lägg upp melon, fänkål, lök, gurka och fetaost på ett stort fat. Ringla dressingen över salladen, smaka av med salt, peppar, färsk och torkad oregano och ev mer chili. Servera omedelbart.

Foto: Columbus Leth