Sallad med krispiga grönsaker

Recept på sallad med krispiga grönsaker

björner
Oavsett om du har en egen trädgård att skörda eller inte så är denna gröna sallad med säsongens krispiga grönsaker ett måste på alla middagsbord!
25 maj, 2022
2:00

Efter reklamen: Vegetariska gröna pastarätter för alla tillfällen

(2:00)

Slå på ljud

sallad med Krispiga grönsaker

Säsongens krispiga grönsaksskörd rakt på en tallrik!

Så gör du en säsongsbaserad sallad med krispiga grönsaker
björner

4-6 bufféportioner

Du behöver:

1 knippe sparris
1 knippe rädisor
1 gurka
1 ask sockerärter
1 liten rödlök
Ca 70 g valfri sallad, t ex mâche, spenat eller blandsallad
Färska örter, t ex dill
Flingsalt

Dressing:

1/2 dl olivolja
2-3 msk vitvinsväger
1 tsk honung
Flingsalt
Nymalen svartpeppar

Gör så här:

  1. Ansa sparrisen och koka den 1 minut i saltat vatten. Häll av och kyl ner i isvatten.
  2. Ansa och skölj rädisorna, dela dem i mindre bitar. Hyvla gurkan med en osthyvel eller mandolin. Strimla eller halvera sockerärterna. Skala rödlöken och skiva den tunt. Blanda alltsammans med salladen på ett fat eller i en serveringsskål. Toppa med valfria färska örter.
  3. Vispa ihop ingredienserna till dressingen och ringla den över salladen strax före servering.

Foto: Lisa Björner