sallad med Krispiga grönsaker
Säsongens krispiga grönsaksskörd rakt på en tallrik!
4-6 bufféportioner
Du behöver:
1 knippe sparris
1 knippe rädisor
1 gurka
1 ask sockerärter
1 liten rödlök
Ca 70 g valfri sallad, t ex mâche, spenat eller blandsallad
Färska örter, t ex dill
Flingsalt
Dressing:
1/2 dl olivolja
2-3 msk vitvinsväger
1 tsk honung
Flingsalt
Nymalen svartpeppar
Gör så här:
- Ansa sparrisen och koka den 1 minut i saltat vatten. Häll av och kyl ner i isvatten.
- Ansa och skölj rädisorna, dela dem i mindre bitar. Hyvla gurkan med en osthyvel eller mandolin. Strimla eller halvera sockerärterna. Skala rödlöken och skiva den tunt. Blanda alltsammans med salladen på ett fat eller i en serveringsskål. Toppa med valfria färska örter.
- Vispa ihop ingredienserna till dressingen och ringla den över salladen strax före servering.
Foto: Lisa Björner