Populärt: MatDrinkarVegetarisktAlla receptSommarmatSomriga drinkarGrillat

Laxsashimi med sojadressing och ingefärsmajonnäs

25 aug, 2023 
AvCatarina König
Recept på laxsashimi med sojadressing och ingefärsmajonnäs
Salmalax har en väldigt ren och fin smak som växer när den matchas med magisk sojadressing och ingefärsmajonnäs.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Krispig risvåffla på tre olika sättBrand logo
Krispig risvåffla på tre olika sätt

Laxsashimi med sojadressing och ingefärsmajonnäs

Laxen matchas med fräscha smaker som lime, ingefära och gurka.

Starta middagen med en smaksäker laxsashimi med sojadressing och ingefärsmajonnäs

4 portioner

Annons

Du behöver:

300 g salmalax
½ dl gurka, fint hackad
12–16 skivor rättika, tunt hyvlade

Sojadressing:

½ dl ljus japansk soja
½ vitlöksklyfta, riven
1 tsk sesamolja
1 tsk röd chili, finhackad
½ lime, pressad saft

Ingefärsmajonnäs:

1 dl majonnäs
1 tsk färsk riven ingefära
2 tsk gul eller grön srirachasås

Topping:

Alfalfagroddar
Koriander
1 msk rostade sesamfrön

Gör så här:

  1. Blanda ihop ingredienserna till sojadressingen. Ställ den åt i sidan.
  2. Rosta sesamfrön i en torr stekpanna på medelhög värme tills de blir gyllene.
  3. Blanda ingredienserna till majonnäsen, smaka av och lägg i en liten spritspåse i kylen. Skala och skär gurkan i små tärningar.
  4. Skala och hyvla rättikan tunt med en mandolin och lägg i en liten skål med iskallt vatten. Ställ i kylen.
  5. Skär laxen i tunna skivor och fördela på tallrikar. Skeda på sojadressing, lägg på gurkbitar och klicka på ingefärsmajonnäs. Toppa med alfalfagroddar, koriander, rostade sesamfrön och isad rättika.

Foto: Catarina König

Annons