Laxbowl med mango och krispiga grönsaker

Recept på laxbowl med mango och krispiga grönsaker

Columbus Leth
En laxbowl laddad med mango, edamame och risnudlar passar lika bra till lunch som till middag!
01 november, 2022
Middag hos Wood: Sotad broccoli med färskost
1:43

Efter reklamen: Middag hos Wood: Sotad broccoli med färskost

(1:43)

Slå på ljud

Laxbowl med mango och krispiga grönsaker

Fyll en skål med lax och knapriga grönsaker. Med varmrökt lax går rätten snabbt att sno ihop.

Sväng ihop en god laxbowl med mango och krispiga grönsaker
Columbus Leth

4 portioner

Du behöver:

400 g varmrökt lax
250 g nudlar (t ex risnudlar)
1 gurka
1 mango
150 g frysta edamamebönor
1 knippe salladslök
2 msk sesamfrön att strö över

Gomadressing:

1 dl sesamfrön
2 msk tahini
2 msk japansk soja
2 msk äppelcidervinäger
1 msk flytande honung
2 msk sesamolja
¼ dl vatten

Helgrillad lax med örttäcke och bärig matvetesallad

Gör så här:

  1. Plocka den varmrökta laxen i mindre bitar. Koka nudlarna enligt anvisningarna på förpackningen och låt rinna av.
  2. Skölj gurkan och riv den i långa strimlor på ett rivjärn. Skala mangon och skär i tärningar. Tina edamamebönorna. Rensa salladslöken och skär i tunna, sneda skivor.
  3. Stek alla sesamfrön, både till topping och till dressingen, i en torr panna i 2–3 minuter, tills de är lätt gyllene och poppar. Låt svalna något och spara 2 msk till topping.
  4. Gomadressing: Mixa sesamfröna och resten av ingredienserna i en mixer eller minihackare för en krämig dressing. Lägg till lite mer vatten om dressingen är för tjock.
  5. Lägg nudlar, grönsaker och lax i serveringsskålar och strö över salladslök och sesamfrön. Servera dressingen i en skål bredvid.

Foto: Columbus Leth