Populärt: MatDrinkarVegetarisktAlla receptSommarmatSomriga drinkarGrillat

Kycklingsallad med pancetta och picklad rödlök

23 feb, 2024 
AvCamilla Biesbjerg Markussen
Recept på kycklingsallad med pancetta och picklad rödlök
Stine Christiansen
Den här läckra kycklingsalladen serveras i ett salladsblad toppad med både pancetta och picklad rödlök – mums!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Vegetariskt med lyxkant #6 - Pasta med citron och brynt salviasmörBrand logo
Vegetariskt med lyxkant #6 - Pasta med citron och brynt salviasmör

Kycklingsallad med pancetta och picklad rödlök

Fyllig kycklingsallad med ett litet bett av picklad lök.

God kycklingsallad med pancetta och picklad rödlök som serveras i ett salladsblad
Stine Christiansen
Annons

4 portioner

Du behöver:

500 g kycklingbröstfilé
4 msk crème fraiche
2 msk majonnäs
2 msk grov senap
1 tsk flytande honung
Salt och peppar
50 g smörgåsgurka

Picklad rödlök:

2 rödlökar
1 dl ättiksprit
1 dl vatten
Drygt ½ dl (50 g) strösocker

Till servering:

4 skivor pancetta
1 huvud gemsallad
1 kruka vattenkrasse

Gör så här:

  1. Picklad rödlök: Skala löken, skiva den tunt och lägg i en glasburk med lock. Koka upp ättiksprit, vatten och socker i en kastrull så att sockret löses upp. Häll lagen över löken, sätt på lock och kyl minst 2 timmar, gärna över natten.
  2. Koka kycklingfiléerna i lättsaltat vatten i ca 12 minuter, tills de är genomkokta. Ta upp ur kastrullen och riv med 2 gafflar i mindre bitar. Låt svalna. Rör ihop crème fraiche, majonnäs, senap och honung och smaka av med salt och peppar. Tärna smörgåsgurkan fint och rör ner i dressingen ihop med kycklingen. Kyl kyckling­salladen i minst 1 timme före servering.

Foto: Stine Christianssen

Annons