Citronkyckling med grönsallad och parmesandressing
- AvCamilla Biesbjerg Markussen
Att citron och kyckling går bra ihop är sen gammalt! En grönsallad med parmesandressing blir gott sällskap till citronkycklingen.
Citronkyckling med grönsallad och parmesandressing
Citron i ugnen blir extra smakrik och ger kycklingen ett sötsyrligt lyft.
4 portioner
Du behöver:
8 kycklingklubbor
1 ekologisk citron
750 g potatis
2 rödlökar
4 msk olivolja
6 stjälkar färsk timjan
Salt och nymald peppar
Grönsallad:
1 huvudsallad
200 g grön sparris
Parmesandressing:
1 ½ dl riven parmesan
2 dl majonnäs
3 msk vatten
1 tsk vit balsamvinäger
Salt och svartpeppar
Gör så här:
- Torka kycklingklubborna torra. Tvätta och klyfta citronen. Tvätta och halvera potatisen. Skala och klyfta rödlöken. Sätt ugnen på 225°. Fördela kyckling, citron, potatis och lök i en stor smord ugnsform. Droppa över olja, strö över timjan, salta och peppra rejält. Stek i ugnen ca 50 minuter tills kycklingen är genomstekt och potatisen är mjuk.
- Tvätta salladen och plocka den i mindre bitar. Skär bort och släng den nedre biten av sparrisstjälkarna. Skär resten i tunna strimlor.
- Blanda majonnäs, vatten och balsamvinäger till en tunn sås. Vänd ner riven parmesan. Smaka av med salt och peppar.
- Vänd ner sallad och sparris i dressingen och servera med kyckling och potatis.
Foto: Columbus Leth
