Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla receptPåskmat

Krispig kycklingburgare – caesar style

14 apr, 2023 
AvLouisa Lorang
Recept på krispig kycklingburgare – caesar style
En krispig kycklingburgare gjord hemma tackar ingen nej till. Särskilt om den kommer med caesardressing och de klassiska tillbehören!
Annons
Mer för mindre: Lyxiga snabbnudlarBrand logo
Mer för mindre: Lyxiga snabbnudlar

Krispig kycklingburgare – caesar style

Caesardressing passar inte bara till sallad. Här får den kycklingen att flyga högt.

Försvinnande god kycklingburgare caesar style

2 portioner

Annons

Du behöver:

Friterad kyckling:

2 kycklingbröstfiléer
1 citron
2 dl vetemjöl neutral olja till stekning
Salt

Caesardressing:

1 vitlöksklyfta
1 tsk dijonsenap
1 äggula
2 msk vitvinsvinäger
1 ½ dl neutral olja
75 g parmesan
1 tsk
Salt och svartpeppar

Till servering:

2 hamburgerbröd
½ romansallad
1 gul lök
Saltgurka

Gör så här:

  1. Banka ut kycklingfiléerna med handen eller en köttklubba. Nagga dem med gaffel och lägg i en fryspåse med citronsaft och marinera i rumstemperatur i 5–10 minuter. Häll mjölet i en annan fryspåse. Torka av kycklingen och lägg i mjölpåsen. Skaka så att mjölet fastnar över hela.
  2. Hetta upp 2–3 cm olja i en kastrull. Stek kycklingfiléerna på medelvärme i 8–12 minuter på var sida tills gyllene och genomstekta. Salta.
  3. Caesardressing: Skala vitlöken och riv fint. Vispa vitlök, senap, äggula och vinäger i en skål. Vispa långsamt ner olja till en tjock majonnäs. Riv parmesanen fint och rör ner den. Smaka av med salt, peppar och ev mer vinäger.
  4. Värm bröden i ugnen eller brödrosten. Skölj salladen och skär grovt. Bre dressing på bröden och fyll med kyckling och sallad. Servera med resten av dressingen, lökskivor och saltgurka på sidan.

Foto: Columbus Leth

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons