Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla recept

Snabbstekt sesamkyckling med haricots verts

24 feb, 2023 
AvCamilla Biesbjerg Markussen
Recept på sesamkyckling med haricots verts
Inget slår en varm skål med nykokat ris och sesamkyckling med haricots verts!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Så gör du krämiga snabbnudlarBrand logo
Så gör du krämiga snabbnudlar

Snabbstekt sesamkyckling med haricots verts

Soja, chili och sesam ger en varm smak av Asien.

Så lagar du snabbstekt sesamkyckling med haricots verts

4 portioner

Annons

Du behöver:

650 g kycklingbröstfilé
2 msk majsstärkelse
Salt och nymald peppar
2 msk olivolja till stekning
300 g haricots verts

Marinad:

½ dl japansk soja
2 msk sesamolja
2 msk risvinäger
1 msk flytande honung
1 tsk chilisås, t ex sambal oelek

Tillbehör:

4 dl jasminris

Till servering:

2 msk sesamfrön
1 kruka koriander

Gör så här:

  1. Koka riset efter anvisningarna på förpackningen.
  2. Marinad: Rör ihop soja, sesamolja, vinäger, honung och chilisås i en skål.
  3. Skär kycklingen i munsbitar och vänd dem i majsstärkelse i en djup tallrik. Salta och peppra. Skölj bönorna och knip av ändarna. Stek kycklingbitarna i olja i en djup panna eller wok i 5 minuter tills de är gyllene runt om. Fös kycklingen till kanten av pannan och lägg bönorna i mitten. Stek ett par minuter på hög värme, tills även bönorna är välstekta. Häll marinaden över kyckling och bönor och koka upp. Rör om väl och småkoka lite kort.
  4. Servering: Lägg riset i botten av ett serveringsfat och fördela kyckling, bönor och marinad över. Strö över sesamfrö och korianderblad och servera.

Foto: Columbus Leth

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons