Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla recept

Kycklingklubbor med bakade tomater och polentapommes

14 dec, 2022 
AvEmma Martiny
Recept på kycklingklubbor med bakade tomater och polentapommes
Låt kycklingklubborna sköta sig själva i ugnen medan du fixar polentapommes – ditt nya favorittillbehör!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Mousserande vin – så väljer du rätt glasBrand logo
Mousserande vin – så väljer du rätt glas

Kycklingklubbor med bakade tomater och polentapommes

Överbliven polenta är utmärkt att göra ”pommes” på. Frasigt gott! Har du inte det är det bäst att göra polentan dagen innan så den hinner sätta sig i kylen.

Lyxa till det med kycklingklubbor med bakade tomater och polentapommes

4 personer

Annons

Du behöver:

4 kycklingklubbor
Salt
Färskmalen svartpeppar
500 g körsbärstomater
Färskriven parmesan
Timjan

Polentapommes:

250 g polenta
11/4 dl vatten
1 krm salt
1 dl färskriven parmesan
Färskmalen svartpeppar
Olivolja

Aioli:

1 äggula
1 tsk dijonsenap
2 msk citronsaft
3 vitlöksklyftor
1/2 tsk salt
1/2 dl olivolja
1–11/2 dl matolja

Gör så här:

  1. Häll polentagrynen i kokande saltat vatten och rör om hela tiden under cirka 15 minuter tills polentan är krämig. Häll ner den rivna parmesanen i polentan och rör om, smaka av med salt och peppar. Häll upp polentan i en smord form och låt stå i kylen minst 2 timmar, gärna över natten.
  2. Sätt ugnen på 200°. Krydda kycklingklubborna med salt och peppar och lägg dem i en ugnsfast form. Lägg tomaterna vid sidan av och stek i ugnen i cirka 35 minuter tills kycklingen är genomstekt.
  3. Skär under tiden den stelnade polentan i stavar och lägg dem på bakplåtspappersklädd plåt. Ringla över olivolja och krydda med salt. Stoppa in dem tillsammans med kycklingen och stek i ugnen i 30 minuter tills de är gyllene och spröda. Ta ut från ugnen, strö över parmesan och timjan.
  4. Vispa äggula, senap, citronsaft och vitlök. Tillsätt olivoljan i en tunn stråle medan du vispar med elvisp tills det börjar tjockna. Vispa ner matoljan tills du uppnår önskad konsistens. Servera till kycklingen och polentapommes.

Foto: Nina Malling

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons