Kyckling katsu med björnbärssallad

Recept på kyckling katsu med björnbärssallad

Betina Hastoft
Kyckling katsu, saftig kycklingfilé med en härligt kripisg yta, med nykokt potatis och en fräsch björnbärssallad är en blivande middagsfavorit.
12 juli, 2022
Så gör du drinken Grown-up hot chocolate
1:01

Efter reklamen: Så gör du drinken Grown-up hot chocolate

(1:01)

Slå på ljud

Kyckling katsu med björnbärssallad

Saftig kyckling med krispig yta.

Så gör du kyckling katsu med björnbärssallad
Betina Hastoft

4 portioner

Du behöver:

4 msk fin olivolja
2 msk äppelcidervinäger
1 tsk honung
Salt och peppar
2 äpplen
1 huvudsallat
150 g björnbär
1 kruka ärtskott
35 g pinjenötter
150 g mozzarellakulor
2 msk tranbär kyckling
4 kycklingfiléer, gärna minutfiléer
2 dl vetemjöl
Salt och peppar
2 ägg
3 dl panko
Smör och olivolja till stekning

Tillbehör:

Nykokt potatis

Katsu curry – klassisk japansk comfort food

Gör så här:

  1. Vispa ihop olja, vinäger, honung, salt och peppar. Vänd ner tunna äppelskivor i dressingen.
  2. Dela sallatshuvudet i mindre bitar och halvera eventuellt björnbären. Blanda med ärtskott och äpplen.
  3. Rosta pinjenötterna i en het, torr panna. Garnera salladen med pinjenötter, mozzarella och tranbär.
  4. Banka kycklingfiléerna platta (om det inte är minutfiléer) och vänd dem i en blandning av mjöl, salt och peppar, sedan i lättvispade ägg och sist i panko. Stek dem gyllene och krispiga, 2–3 minuter på varje sida, i smör och olja i en panna. Servera kycklingen nystekt med kokt potatis och sallad.

Så gör du en sötsur Silver fizz

Se klippet här!

Foto: Betina Hastoft