Kyckling och päronpaj

02 juni, 2014
päronpaj

Det här är en supergod paj som vi brukar laga i min familj på studentkalas, midsommar eller knytkalas.

1 sats vanlig pajdeg – tryck ut i en form. Förgrädda inte!

Fyllning:

Stekt, strimlad kyckling (passar även utmärkt om du har rester kvar av en grillad kyckling)

2-3 Konserverade päron

3 ägg

3 dl grädde/mjölk

salt,peppar

ca. 1 msk ingefära

Fyll pajskalet med stekt kyckling och päronen som du delat i bitar eller skivor. Vispa ihop ägg och grädde smaksatt med salt, peppar och ingefära efter smak. (Ingefäran lyfter hela pajen tillsammans med päronet!) Slå äggstanningen i formen och grädda i ugnen tills du ser att den ”stannat”.

Servera med en fräsch sallad och gärna en krämig brieost!

Läsarrecept inskickat av Louise Rudwall

SENASTE VIDEOKLIPPEN FRÅN ELLE MAT & VIN: