Middagens kryddiga kotlettspett blir läcker wrap till lunch

Middagens kryddiga kotlettspett blir läcker wrap till lunch

Middagens kryddiga kotlettspett med couscous blir nästa dags oslagbart enkla lunch – en matig wrap med hummus.
05 januari, 2023
Middag hos Wood: Sotad broccoli med färskost
1:43

Efter reklamen: Middag hos Wood: Sotad broccoli med färskost

(1:43)

Slå på ljud

Middag

Kryddiga kotlettspett med couscous

Skiva rödlöken tunt och låt dra i iskallt vatten så får du en mildare löksmak.

Laga krydda kotlettspett med couscous
Line Falck

2 portioner

Du behöver:

4 tunna kotletter

Marinad:

1 vitlöksklyfta
2 tsk za’atar
2 msk olivolja

Couscous med grönsaker:

2 ½ dl buljong
2 dl pärlcouscous
½ dl olivolja + olja till stekning
2 msk färskpressad citronsaft
Salt och nymalen
Svartpeppar
1 kg morötter
2 vitlöksklyftor
1 msk za’atar
1 rödlök

Garnering:

Färsk mynta
Färsk koriander

Gör så här:

  1. Ansa och skär varje kotlett i 2–3 långa strimlor. Krossa vitlöken till marinaden och blanda med za’atar och olivolja.
  2. Koka upp buljongen, tillsätt couscous. Koka upp, lägg på ett lock och stäng av värmen. Låt couscousen stå och svälla i ca 5 minuter. Vänd ner olja och citronsaft, smaka av med salt och peppar.
  3. Skala och skär morötterna i avlånga bitar. Stek bitarna i olja i en panna med lite krossad vitlök och za’atar. De ska inte bli för mjuka!
  4. Skala och skär rödlöken i tunna skivor och blanda med couscousen och hälften av morötterna (spar resterande till lunch följande dag).
  5. Trä upp köttet på spett och stek i ca 2 minuter på varje sida i en grillpanna. Servera hälften av spetten med couscous toppat med kryddgrönt och spar resten till nästa dag.
Rödbetstunnbröd – perfekta till tacos och wraps

Lunch

Wraps med hummus och kotlett

Supersnabb och jättegod lunch!

Snabb wrap med hummus och kotlett
Line Falck

2 portioner

Du behöver:

2 grova flatbröd
100 g färdig hummus

Grönsallad:

Stekta morötter (från föregående dag)
Za’atar-spett (från föregående dag)

Gör så här:

  1. Värm bröden och bred lite hummus över dem. Toppa med sallad, morötter och za’atar-köttet skuret i skivor.

Foto: Line Falck