Krustad med saffransräkröra
Gör som Catarina König och ta den goda genvägen genom att använda krustader som du fyller med en enkel saffransräkröra!
Krustad med saffransräkröra
Snabbfixat gott – med en touch av jul!
12 stycken
Tid: 15 minuter
Du behöver:
200 g skalade räkor
1 msk dill, finhackad
½ skalat grönt äpple (Granny smith)
¾ dl majonnäs
½–1 msk valfri rom
1–2 nypor malen saffran
Salt
Nymalen svartpeppar
10–12 små krustader
Topping:
Dillvippor
Räkor
Gör så här:
- Hacka räkorna men spara 12 hela räkor för garnering.
- Finhacka dill och äpple. Vänd sedan ihop räkor, dill, äpple, majonnäs, rom och en nypa malen saffran. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar.
- Ställ röran i kylskåpet och fyll krustaderna precis innan servering.
- Toppa med de sparade räkorna och en liten dillvippa. Servera direkt till bubblet eller till ett glas vitt.
Recept och foto: Catarina König
