Krämiga sesamnudlar med kinesisk broccoli
Asiatisk sesampasta blir godast, men får du inte tag på det, så kan du ersätta med tahini + ½ msk sesamolja.
2 portioner
Du behöver:
200 g vetenudlar
150 g kinesisk broccoli eller spröd bellaverde-broccoli
1 msk rostade sesamfrön
Lite chiliolja
Neutral olja att steka i
Nudelsås:
2 msk kinesisk sesampasta
1 msk sesamolja
1 msk japansk soja
1 tsk riven ingefära
1 liten vitlöksklyfta, riven
½ msk mörk kinesisk soja
2 tsk risvinäger
2 tsk strösocker
1 msk varmt vatten

Vietnamesisk pho – rykande varm nudelsoppa
Gör så här:
- Blanda alla ingredienser till såsen. Stek broccolin i lite rapsolja på hög värme i några minuter tills den blivit lätt brynt. Håll varm.
- Koka nudlarna enligt anvisningar på förpackningen. Häll av i ett durkslag, fördela nudlarna i två djupa skålar och lägg på broccolin.
- Häll såsen över nudlarna och broccolin. Strö på sesamfrön och ringla eventuellt över lite chiliolja för hetta. Var och en rör om i sin skål så att allt blandas innan man hugger in!
Foto: Petter Bäcklund