Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla recept

Krämiga sesamnudlar med kinesisk broccoli

06 sep, 2022 
AvJennie Walldén
Recept på krämiga sesamnudlar med kinesisk broccoli
Det är sesampastan som ger Jennie Walldéns växtbaserade nudlar med kinesisk broccoli dess underbara krämighet!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Cookalong med Frida Lund: Så lagar du en enkel vardagspastaBrand logo
Cookalong med Frida Lund: Så lagar du en enkel vardagspasta

Krämiga sesamnudlar med kinesisk broccoli

Asiatisk sesampasta blir godast, men får du inte tag på det, så kan du ersätta med tahini + ½ msk sesamolja.

Så gör du Jennie Walldéns krämiga sesamnudlar med kinesisk broccoli

2 portioner

Annons

Du behöver:

200 g vetenudlar
150 g kinesisk broccoli eller spröd bellaverde-broccoli
1 msk rostade sesamfrön
Lite chiliolja
Neutral olja att steka i

Nudelsås:

2 msk kinesisk sesampasta
1 msk sesamolja
1 msk japansk soja
1 tsk riven ingefära
1 liten vitlöksklyfta, riven
½ msk mörk kinesisk soja
2 tsk risvinäger
2 tsk strösocker
1 msk varmt vatten

Gör så här:

  1. Blanda alla ingredienser till såsen. Stek broccolin i lite rapsolja på hög värme i några minuter tills den blivit lätt brynt. Håll varm.
  2. Koka nudlarna enligt anvisningar på förpackningen. Häll av i ett durkslag, fördela nudlarna i två djupa skålar och lägg på broccolin.
  3. Häll såsen över nudlarna och broccolin. Strö på sesamfrön och ringla eventuellt över lite chiliolja för hetta. Var och en rör om i sin skål så att allt blandas innan man hugger in!

Foto: Petter Bäcklund

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons