Krämiga sesamnudlar med kinesisk broccoli

Recept på krämiga sesamnudlar med kinesisk broccoli

Det är sesampastan som ger Jennie Walldéns växtbaserade nudlar med kinesisk broccoli dess underbara krämighet!
06 september, 2022
Cookalong med Frida Lund: Så lagar du en enkel vardagspasta
6:16

Efter reklamen: Cookalong med Frida Lund: Så lagar du en enkel vardagspasta

(6:16)

Slå på ljud

Krämiga sesamnudlar med kinesisk broccoli

Asiatisk sesampasta blir godast, men får du inte tag på det, så kan du ersätta med tahini + ½ msk sesamolja.

2 portioner

Du behöver:

200 g vetenudlar
150 g kinesisk broccoli eller spröd bellaverde-broccoli
1 msk rostade sesamfrön
Lite chiliolja
Neutral olja att steka i

Nudelsås:

2 msk kinesisk sesampasta
1 msk sesamolja
1 msk japansk soja
1 tsk riven ingefära
1 liten vitlöksklyfta, riven
½ msk mörk kinesisk soja
2 tsk risvinäger
2 tsk strösocker
1 msk varmt vatten

Vietnamesisk pho – rykande varm nudelsoppa

Gör så här:

  1. Blanda alla ingredienser till såsen. Stek broccolin i lite rapsolja på hög värme i några minuter tills den blivit lätt brynt. Håll varm.
  2. Koka nudlarna enligt anvisningar på förpackningen. Häll av i ett durkslag, fördela nudlarna i två djupa skålar och lägg på broccolin.
  3. Häll såsen över nudlarna och broccolin. Strö på sesamfrön och ringla eventuellt över lite chiliolja för hetta. Var och en rör om i sin skål så att allt blandas innan man hugger in!

Magisk och oemotståndlig naked red velvet-tårta

Se klippet här!

Foto: Petter Bäcklund