Klassisk midsommarmat – med en twist!

Klassisk midsommarmat – med en twist!

Bjud på traditionell svensk midsommarmat som sill, snaps, mandelpotatis, gravad lax och marängtårta – men servera i andra former och tillsammans med nya smaker!
17 juni, 2019

1. Fläderdrink med grapefrukt och gin

Frisk och fräsch fördrink som passar perfekt före maten.

Till receptet >>

Fläderdrink med grapefrukt och gin.

Fläderdrink med grapefrukt och gin.

2. Västerbottenskräm i snapsglas med kavring och löjrom

Superenkel plockrätt som känns roligare än västerbottenspaj.

Till receptet >>

Västerbottenskräm i snapsglas med kavring och löjrom.

Västerbottenskräm i snapsglas med kavring och löjrom.

3. Sillceviche med gurkkulor och citronmajonnäs

Svensk variant av ceviche. Servera i små glas eller koppar

Till receptet >>

Sillceviche med gurkkulor och citronmajonnäs.

Sillceviche med gurkkulor och citronmajonnäs.

4. Matjessillbricka med ljummet ägghack

Matjes är ett måste på midsommar. Servera som en plocktallrik!

Till receptet >>

Matjessillbricka med ljummet ägghack.

Matjessillbricka med ljummet ägghack.

5. Hemgjord citronsnaps

Förbered den här goda snapsen några dagar innan den ska drickas.

Till receptet >>

Hemgjord citronsnaps.

Hemgjord citronsnaps.

6. Gravad lax med fläder, apelsin och löjromskräm

Lägg upp på ett fat och toppa med rädisor, gräslök och dill.

Till receptet >>

Snabbgravad lax med fläder, apelsin och löjromskräm.

Snabbgravad lax med fläder, apelsin och löjromskräm.

7. Primörsallad med färskpotatis

Toppa salladen med senapsdressing och färska örter.

Till receptet >>

Primörsallad med färskpotatis.

Primörsallad med färskpotatis.

8. Marängtårta med hasselnötter och sommarbär

Ingen sommar utan en tårta med färska bär och friska smaker!

Till receptet >>

Marängtårta med hasselnötter och sommarbär.

Marängtårta med hasselnötter och sommarbär.

Av: Victoria Nordström
Foto: Lennart Weibull