Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla receptPåskmat

Kladdkaka med Marabou Schweizernöt – det bästa av två världar

20 mar, 2023 
AvNami Kawakita
Kladdkaka med Marabou Schweizernöt – det bästa av två världar
Ingen missade när tårtbageriet Almondy gick ihop med Marabou och skapade magi i form av kladdkaka! Nu har de gjort det igen – för nu möts kladdkakan och Marabous klassiska schweizernöt!
Annons

Vi svenskar älskar kladdkaka, det är nog bland det första vi lär oss baka och sen följer den med oss genom livet. Ordet kladdkaka är ett av de mest googlade inom mat och på kladdkakans egen dag äts ungefär 2 miljoner (!) kladdkakor. Dock krävs det en hel del övning och bakning för att få till den där alldeles perfekta kladdigheten som är ett måste. Och även om det är barnsligt enkelt att baka en kladdkaka så är det inte alltid man har ork eller tid och då är en fryst variant räddningen!

Det har gått fem år sedan tårtbageriet Almondy revolutionerade det frysta kladdkakaesegmentet när de lanserade Marabou kladdkaka och nu har de gjort det igen. Storsäljaren Marabou Schweizernöt möter kladdkakan i en magisk kombination.

Annons

– Vi vill att alla ska ha möjlighet att njuta av en riktigt god kladdkaka oavsett hur intresserad man är av bakning. Nu har vi återigen slått våra kloka huvuden ihop med Marabou för att ta smakupplevelsen till nästa nivå. Tack vare nötterna är den här kladdkakan något helt nytt både konsistens- och smakmässigt, säger Angelica Cramér, Brand Manager på Almondy.

Kakan får sin kladdighet från Marabou mjölkchoklad som smälts ned i smeten. Även på toppen ligger ett lager med smält mjölkchoklad och grovhackade hasselnötter.

Almondys kladdkakor får sin kladdighet från Marabou mjölkchoklad som smälts ned i smeten.

Almondys Marabou Schweizernöt kladdkaka finns i frysdisken på ICA från v.11 och kostar runt 35-40 kr.

Så gör du en siffertårta till födelsedagskalasetBrand logo
Så gör du en siffertårta till födelsedagskalaset

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons