Kladdkaka med svarta bönor och Nutellafrosting

  • AvRedaktionen ELLE
Recept på kladdkaka med svarta bönor och Nutellafrosting
Bakar du kladdkakan med svarta bönor förstärks chokladsmaken. Bonusen är ju också såklart Nutellafrostningen – det tackar ingen nej till!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!

Chokladcupcakes med salt kola-frostingBrand logo

Chokladcupcakes med salt kola-frosting

Kladdkaka med svarta bönor och Nutellafrosting

Att baka med svarta bönor förstärker chokladsmaken, men du anar inga bönor.

Baka en kladdkaka med svarta bönir och Nutellafrosting

6 portioner

Du behöver:

400 g kokta svarta bönor på burk
50 g smör
50 g mörk choklad
2 ägg
2 msk kallt kaffe
1 ½ dl farinsocker
1 ½ dl kakao
1 msk vaniljsocker
1 ½ tsk bakpulver
½ tsk flingsalt

Nutellafrosting:

60 g smör
50 g (1 dl) florsocker
2 msk kakao
100 g Nutella eller chokladnötsmör
2 tsk grädde

Topping:
2 msk chokladpärlor
Ätbart guldglitter

Gör så här:

  1. Värm ugnen till 175°. Klä en springform på cirka 20 cm i diameter med bakplåtspapper. Häll av och skölj bönorna, låt rinna av. Smält smör och choklad över vattenbad. Låt svalna något. Lägg chokladblandningen, ägg, kaffe och bönor i en mixer och mixa till en slät röra. Blanda alla torra ingredienser och tillsätt dem sedan i mixern och mixa till en slät smet. Bred ut smeten i formen. Grädda i mitten av ugnen tills kakan är fast i kanterna men kladdig i mitten. Ta ut och låt svalna i formen.
  2. Vispa rumsvarmt smör med elvisp i 5 minuter. Tillsätt florsocker och kakao och vispa i ytterligare 2 minuter, vispa ner Nutellan och sedan grädden. Häll upp frostingen i en spritspåse och spritsa ut den med stjärntyll över kakan. Dekorera med chokladpärlor och guldglitter.

Recept: Linn Grubbström Foto: Columbus Leth