Kladdkaka med svarta bönor och Nutellafrosting

Recept på kladdkaka med svarta bönor och Nutellafrosting

Columbus Leth
Bakar du kladdkakan med svarta bönor förstärks chokladsmaken. Bonusen är ju också såklart Nutellafrostningen – det tackar ingen nej till!
30 januari, 2022
0:51

Efter reklamen: Chokladcupcakes med salt kola-frosting

(0:51)

Slå på ljud

Kladdkaka med svarta bönor och Nutellafrosting

Att baka med svarta bönor förstärker chokladsmaken, men du anar inga bönor.

Baka en kladdkaka med svarta bönir och Nutellafrosting
Columbus Leth

6 portioner

Du behöver:

400 g kokta svarta bönor på burk
50 g smör
50 g mörk choklad
2 ägg
2 msk kallt kaffe
1 ½ dl farinsocker
1 ½ dl kakao
1 msk vaniljsocker
1 ½ tsk bakpulver
½ tsk flingsalt

Nutellafrosting:

60 g smör
50 g (1 dl) florsocker
2 msk kakao
100 g Nutella eller chokladnötsmör
2 tsk grädde

Topping:
2 msk chokladpärlor
Ätbart guldglitter

Gör så här:

  1. Värm ugnen till 175°. Klä en springform på cirka 20 cm i diameter med bakplåtspapper. Häll av och skölj bönorna, låt rinna av. Smält smör och choklad över vattenbad. Låt svalna något. Lägg chokladblandningen, ägg, kaffe och bönor i en mixer och mixa till en slät röra. Blanda alla torra ingredienser och tillsätt dem sedan i mixern och mixa till en slät smet. Bred ut smeten i formen. Grädda i mitten av ugnen tills kakan är fast i kanterna men kladdig i mitten. Ta ut och låt svalna i formen.
  2. Vispa rumsvarmt smör med elvisp i 5 minuter. Tillsätt florsocker och kakao och vispa i ytterligare 2 minuter, vispa ner Nutellan och sedan grädden. Häll upp frostingen i en spritspåse och spritsa ut den med stjärntyll över kakan. Dekorera med chokladpärlor och guldglitter.

Recept: Linn Grubbström Foto: Columbus Leth