Knaprig kålsallad med fänkål, persimon och nötter

Recept på knaprig kålsallad med fänkål, persimon och nötter

Betina Hastoft
Den här knapriga kålsalladen med fänkål, persimon och nötter har en given plats på alla buffébord!
13 december, 2022
Så gör du en lyxig laxsallad
0:54

Efter reklamen: Så gör du en lyxig laxsallad

(0:54)

Slå på ljud

Knaprig kålsallad med fänkål, persimon och nötter

Underbart god sallad, som hör hemma på alla buffébord!

Underbart god kålsallad med fänkål, persimon och nötter
Betina Hastoft

8 personer

Du behöver:

3/4 rödkålshuvud
1 1/2 fänkålshuvud
2 persimonfrukter
150 g hasselnötter

Dressing:

3/4 dl äppelcidervinäger
1 1/2 dl jungfruolivolja
3 msk honung
Flingsalt
Nymalen svartpeppar

Gör så här:

  1. Strimla kål tunt, gärna med mandolin. Strimla fänkålen tunt, gärna med mandolin, och lägg i isvatten 5 minuter. Skär persimonfrukten i tunna skivor.
  2. Rosta hasselnötterna i torr stekpanna tills skalen släpper, gnid av skalet och hacka nötterna grovt. Blanda ingredienserna till dressingen och vänd ner i rödkålen. Häll av fänkålen och blanda ner tillsammans med persimonskivor. Strö över nötter.
Krispig melonsallad med vitost

Foto: Betina Hastoft