Knaprig kålsallad med fänkål, persimon och nötter
Underbart god sallad, som hör hemma på alla buffébord!
8 personer
Du behöver:
3/4 rödkålshuvud
1 1/2 fänkålshuvud
2 persimonfrukter
150 g hasselnötter
Dressing:
3/4 dl äppelcidervinäger
1 1/2 dl jungfruolivolja
3 msk honung
Flingsalt
Nymalen svartpeppar
Gör så här:
- Strimla kål tunt, gärna med mandolin. Strimla fänkålen tunt, gärna med mandolin, och lägg i isvatten 5 minuter. Skär persimonfrukten i tunna skivor.
- Rosta hasselnötterna i torr stekpanna tills skalen släpper, gnid av skalet och hacka nötterna grovt. Blanda ingredienserna till dressingen och vänd ner i rödkålen. Häll av fänkålen och blanda ner tillsammans med persimonskivor. Strö över nötter.

Krispig melonsallad med vitost
Foto: Betina Hastoft