Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla recept

Julmat för många – 7 goda och festliga recept

11 nov, 2020 
Recept på julmat för många
Sugen på julmat för många? ELLE Mat & Vin listar 7 goda recept som du enkelt lagar i ugn.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Julpyssla med Sofia Wood & Elsa BillgrenBrand logo
Julpyssla med Sofia Wood & Elsa Billgren

Oavsett högtid är det uppskattat att kunna spendera mer tid med vänner och familj och mindre tid i köket. Även om denna jul kan komma att se lite annorlunda ut, är det alltid skönt med smidiga rätter som till stor del lagar sig själva. Vi har samlat 7 recept som inte tar allt för lång tid att slänga ihop.

1. Baconlindade dadlar med ädelostfyllning

Ute efter en lyxig förrätt till julbordet? Då har du hittat helt rätt. Här får du sött, salt och knaprigt i en och samma rätt. Bjud på baconlindade dadlar som du enkelt slänger ihop och sedan steker i ugnen tills baconet är sprött och och frasigt. Servera med lite rosmarin för bästa resultat!

Till receptet >>

Recept på baconlindade dadlar med ädelostfyllning

2. Krämig janssons frestelse

Janssons frestelse är en älskad storfavorit i juletider. Hämta inspiration från ELLE-profilen Catarina König och gör din Janssons i mindre portionsskålar istället för en större form. Praktiskt, fräscht och inte minst smidigt att din gäst eller dina gäster kan ta varsin egen skål.

Annons

Till receptet >>

Recept på janssons frestelse

3. Glaserad lax med picklad rödlök och tartarsås

Lax är en välbekant komponent vid julbordet. Denna glaserade lax med picklad rödlök och tartarsås tar inte lång tid att göra och är dessutom underbart god. Laxen sköter sig själv i ugnen medan du kan lägga krut på tillbehören. Bättre blir det inte!

Till receptet >>

Recept på glaserad lax med rödlök och tartarsås

4. Julkyckling i ugn med pressad potatis

Addera en festlig kycklingrätt till julbuffén. Denna julkyckling tillagas i ugn i cirka 1,5 timmar, vilket ger perfekt med tid för att förbereda annat till julbordet. Goda tips på tillbehör är pressad potatis, svartvinbärsgelé eller bara en enkel grönsallad. Också en utmärkt rätt att tjuvstarta julsäsongen med.

Annons

Till receptet >>

Recept på julkyckling i ugn

5. Inbakad brie med fikonmarmelad och honung

Ostfantaster, se hit! Om du, precis som vi, känner att det inte finns många saker som toppar ost så är det här garanterat receptet för dig. Testa krämig inbakad brie med läcker fikonmarmelad. Servera osten ljummen och glöm inte att ringla över honung och strö över lite nötter innan det är dags att hugga in!

Till receptet >>

Recept på inbakad brie med fikon och honung

6. Ugnsbakad pumpa med baba ganoush

Pumpa är starkt förknippat med hösten, men är en underbar ingrediens som även passar bra på julbordet. Testa en ugnsbakad pumpa för ett gott och matigt resultat men också på grund av den smidiga tillagningsprocessen som sparar tid för dig. En rökig baba ganoush gör sig fint med pumpan.

Annons

Till receptet >>

Recept på ugnsbakad pumpa med baba ganoush

7. Grönkålspaj med valnötter och chèvre

Matpaj är alltid en hit, så varför inte låta den vara med på julbuffén? Catarina Königs grönkålspaj innehåller knapriga valnötter och läcker chèvre. Pajen behöver inte mer än 20 minuter i ugn innan den är redo att ätas upp!

Till receptet >>

Recept på grönkålspaj med valnötter och chevre
Annons
6 Julklappstips till den bekväme hemmakockenBrand logo
6 Julklappstips till den bekväme hemmakocken

LÄS MER:

11 lyxiga recept på julgodis du måste testa

11 goda och lyxiga juldrinkar

5 läckra kaffedrinkar med det lilla extra

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons