Inbakad brie med fikonmarmelad och honung

Recept på inbakad brie med fikonmarmelad och honung

Vad är bättre än ost? Denna inbakade brie med fikonmarmelad och honung är en krämig favorit. Ringla över honung vid servering.
26 november, 2019

4 portioner

Inbakad brie:

1 paket färdig smördeg, 250 g

3-4 msk fikonmarmelad

200 g brieost

1 ägg

Till servering:

1 msk honung

2 msk hackade nötter

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Bred ut degen på bakplåtspappersklädd plåt.
  3. Lägg osten mitt på degen.
  4. Bred ut ett jämnt lager marmelad på osten och slå in osten i degen.
  5. Se till att ingen ost syns.
  6. Blir det deg över kan du lägga den på som dekoration.
  7. Vispa ägget.
  8. Pensla all deg med ägg.
  9. Grädda i ugnen i cirka 15 minuter tills smördegen är gyllene och frasig.
  10. Ta från värmen, låt svalna något.
  11. Ringla över honung och strö över nötter. Servera ljummen.
Recept på inbakad brie med fikonmarmelad och honung

Inbakad brie med fikonmarmelad och honung.

Av: Sofia Andersson Foto: Mari Lahti, Skovdal Nordic, Kirsi-Marja Savola, Fabian Björk

LÄS MER: Nötgratinerad brietårta

SENASTE VIDEOKLIPPEN FRÅN ELLE MAT & VIN: