4 portioner
Inbakad brie:
1 paket färdig smördeg, 250 g
3-4 msk fikonmarmelad
200 g brieost
1 ägg
Till servering:
1 msk honung
2 msk hackade nötter
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175°.
- Bred ut degen på bakplåtspappersklädd plåt.
- Lägg osten mitt på degen.
- Bred ut ett jämnt lager marmelad på osten och slå in osten i degen.
- Se till att ingen ost syns.
- Blir det deg över kan du lägga den på som dekoration.
- Vispa ägget.
- Pensla all deg med ägg.
- Grädda i ugnen i cirka 15 minuter tills smördegen är gyllene och frasig.
- Ta från värmen, låt svalna något.
- Ringla över honung och strö över nötter. Servera ljummen.
Av: Sofia Andersson Foto: Mari Lahti, Skovdal Nordic, Kirsi-Marja Savola, Fabian Björk
LÄS MER: Nötgratinerad brietårta