Julgranar med färskost, lax och räkor

Recept på julgranar med färskost och räkor
Catarina Königs otroligt söta färskostgranar med lax och räkor kommer bli en uppskattad snackis på glöggminglet!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!

Lyxsmörgås med pepparot, lax och friterad kapris

Brand logo
Lyxsmörgås med pepparot, lax och friterad kapris

Julgranar med färskost, lax och räkor

Söta små färskostsgranar som kommer bli en snackis på festen.

Julgranar med färskost, lax och räkor
Jul med guldkant

13 granar

Tid: 30 minuter

Du behöver:

½ rödlök
100 g skalade räkor
100 g kallrökt lax
300 g färskost
½ citron, zest
Salt
Nymalen svartpeppar
1–2 krukor dill
1 granatäpple
13 salta, runda små kex

Gör så här:

  1. Finhacka rödlöken och skär räkor och lax i mindre bitar.
  2. Blanda samman färskost, finhackad rödlök, räkor, lax, citronzest, salt och nymalen svartpeppar i en bunke. Smaka av.
  3. Finhacka dillen och lägg på ett fat.
  4. Forma 13 små granar med hjälp av händerna och en sked. Rulla dem sedan i rikligt med dill.
  5. Dekorera med granatäppel­kärnor – de blir som fina, röda julgranskulor.
  6. Sätt varje gran på ett runt salt kex strax före servering.

Gin & Tonic – en klassisk drink du lätt gör hemma

Brand logo
Gin & Tonic – en klassisk drink du lätt gör hemma

Recept av Catarina König ur kokboken Jul med guldkant (Max Ström)
Foto: Catarina König, Gustaf König och Karl Nordlund