Julgranar med färskost, lax och räkor
Catarina Königs otroligt söta färskostgranar med lax och räkor kommer bli en uppskattad snackis på glöggminglet!
Julgranar med färskost, lax och räkor
Söta små färskostsgranar som kommer bli en snackis på festen.
13 granar
Tid: 30 minuter
Du behöver:
½ rödlök
100 g skalade räkor
100 g kallrökt lax
300 g färskost
½ citron, zest
Salt
Nymalen svartpeppar
1–2 krukor dill
1 granatäpple
13 salta, runda små kex
Gör så här:
- Finhacka rödlöken och skär räkor och lax i mindre bitar.
- Blanda samman färskost, finhackad rödlök, räkor, lax, citronzest, salt och nymalen svartpeppar i en bunke. Smaka av.
- Finhacka dillen och lägg på ett fat.
- Forma 13 små granar med hjälp av händerna och en sked. Rulla dem sedan i rikligt med dill.
- Dekorera med granatäppelkärnor – de blir som fina, röda julgranskulor.
- Sätt varje gran på ett runt salt kex strax före servering.
Recept av Catarina König ur kokboken Jul med guldkant (Max Ström)
Foto: Catarina König, Gustaf König och Karl Nordlund

