Julens godaste bakverk: pepparkaks-kladdkaka!

pepparkakskladdkaka

Ta två favoritkakor: pepparkaka och kladdkaka och slå ihop dem. Voila – så får du julens godaste bakverk! För god att inte testas!
07 december, 2020

Pepparkakskladdkaka

Hur gott som helst! Den här kommer du baka flera gånger under julledigheten.

10 personer

100 g smör

3 msk kakao

1 tsk vaniljsocker

2 1/2 dl strösocker

1 msk pepparkakskryddor

2 ägg

1 dl vetemjöl

ströbröd eller kokos-flingor, till formen

florsocker, att pudra över

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175°. Smörj och bröa en springform på ca 24 cm i diameter. Smält smöret i en kastrull. Lyft av kastrullen från plattan.
  2. Rör ner socker, mjöl och kryddor så att allt blir väl blandat. Vänd försiktigt ner äggen i smeten och blanda väl.
  3. Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen ca 15 minuter. Låt kakan kallna.
  4. Pudra över florsocker och servera

av Anna Wendt foto Lisa Björner

Läs mer:

Mjuk pepparkaka med frosting

Mjuk pepparkaka med chokladglasyr