Julens godaste bakverk: pepparkaks-kladdkaka!

pepparkakskladdkaka

Ta två favoritkakor: pepparkaka och kladdkaka och slå ihop dem. Voila – så får du julens godaste bakverk! För god att inte testas!
07 december, 2020

Pepparkakskladdkaka

pepparkakskladdkaka

Hur gott som helst! Den här kommer du baka flera gånger under julledigheten.

10 personer

100 g smör

3 msk kakao

1 tsk vaniljsocker

2 1/2 dl strösocker

1 msk pepparkakskryddor

2 ägg

1 dl vetemjöl

ströbröd eller kokos-flingor, till formen

florsocker, att pudra över

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175°. Smörj och bröa en springform på ca 24 cm i diameter. Smält smöret i en kastrull. Lyft av kastrullen från plattan.
  2. Rör ner socker, mjöl och kryddor så att allt blir väl blandat. Vänd försiktigt ner äggen i smeten och blanda väl.
  3. Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen ca 15 minuter. Låt kakan kallna.
  4. Pudra över florsocker och servera

av Anna Wendt foto Lisa Björner

Läs mer:

Mjuk pepparkaka med frosting

Mjuk pepparkaka med chokladglasyr

SENASTE VIDEOKLIPPEN FRÅN ELLE MAT & VIN: