Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla receptPåskmat

Grillat frukt- och nötbröd med pepparrotshoummus

01 jun, 2010 
AvSuzanne Ribbing
Annons

2 bröd

2 timmar

Ett saftigt bröd som blir ännu godare grillat.

6 dl rågmjöl

6 dl vetemjöl

1 dl havregryn

2 dl rågkross + 1 dl att strö i brödformen

1 dl solrosfrön

1 dl linfrö

1 msk bikarbonat

3 tsk salt

2 dl valnötter (rostade och grovhackade)

2 tsk brödkryddor

2 dl torkade aprikoser (grovhackade)

1 liter filmjölk

1 dl sirap

1 dl pumpafrön att strö över bröden

rumsvarmt smör till formarna

Pepparrotshoummus:

1 burk kikärter

1 dl yoghurt

saften av 1/2 citron

1 tsk salt

1/2 dl persilja (hackad)

1/2 dl riven pepparrot (+ lite extra att strö över)

lite olivolja att toppa med

Börja med brödet. Rör ihop alla torra ingredienser, utom nötterna och aprikoserna i en stor skål. Tillsätt fil och sirap och blanda. Rör i valnötter och aprikoser och blanda väl. Smöra två avlånga brödformar och täck med rågkross runt om. Häll i den våta degen i formarna. Avsluta med att strö över pumpafrön.

Grädda dem i mitten av ugnen på 175° i 75 minuter. Sänk sedan värmen till 160° och täck bröden med folie och grädda i 10 minuter till.

Mixa allt till hoummusröran och ställ in i kylen en halvtimme. Ta ut bröden och skär ett bröd i 1 cm tjocka skivor. Grilla dem lätt och lägg upp på en tallrik.

Ta ut hoummusröran och toppa med lite riven pepparrot och några stänk olivolja.

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons