Populärt: Mat Vegetariskt Alla recept Somriga drinkar Grillat Vintips till middagen Sommarmat

Grillade kyckling­spett med ­krossad potatis

13 jul, 2025
AvCarolina Soudah
Recept på grillade kycklingspett med krossad potatis
Eva Hilden Smith
Saftigt grillade kycklingspett väljer vi att servera med krossad potatis med mycket brynt smör och dill. Hur gott låter inte det?
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Vegetariskt med lyxkant #3 - Friterade hasselbackspotatisar med tångromBrand logo
Vegetariskt med lyxkant #3 - Friterade hasselbackspotatisar med tångrom

Grillade kyckling­spett med ­krossad potatis

Potatis med brynt smör och dill – perfekt tillbehör till grillade kycklingspett.

Annons

2 portioner

Tid: 50 minuter

Du behöver:

400 g potatis
30 g smör
½ dl hackad dill
Salt och svartpeppar

Kycklingspett:

300 g kycklinglårfiléer
½ rödlök
½ röd paprika

Marinad:

1 msk pressad citronsaft
1 msk olivolja
1 msk japansk soja
1 vitlöksklyfta, finriven
1 tsk flytande honung
½ tsk rökt paprikapulver

Till servering:

Grönsallad
Rödlök
Röd paprika
Citron

Gör så här:

  1. Dela lårfiléerna i bitar. Blanda ihop marinaden och lägg i kycklingen. Låt stå minst 30 min i rumstemperatur, men gärna i kyl över natten.
  2. Skala och koka potatisen mjuk i saltat vatten. Bryn smöret under vispning. Krossa potatisen med smöret, vänd ner dillen och smaka av med salt och svartpeppar.
  3. Trä upp kycklingen på spett varvat med paprikabitar och lökklyftor. Grilla tills kycklingen är färdig.
  4. Servera krossad potatis med kycklingspetten, grönsallad blandad med strimlad lök och paprika samt citronklyftor.
Middag hos Wood #9: Sotad broccoli med färskostBrand logo
Middag hos Wood #9: Sotad broccoli med färskost

Foto: Eva Hildén

Annons