Grillade kycklingspett med krossad potatis
13 jul, 2025
AvCarolina Soudah
Saftigt grillade kycklingspett väljer vi att servera med krossad potatis med mycket brynt smör och dill. Hur gott låter inte det?
Annons
Grillade kycklingspett med krossad potatis
Potatis med brynt smör och dill – perfekt tillbehör till grillade kycklingspett.
Annons
2 portioner
Tid: 50 minuter
Du behöver:
400 g potatis
30 g smör
½ dl hackad dill
Salt och svartpeppar
Kycklingspett:
300 g kycklinglårfiléer
½ rödlök
½ röd paprika
Marinad:
1 msk pressad citronsaft
1 msk olivolja
1 msk japansk soja
1 vitlöksklyfta, finriven
1 tsk flytande honung
½ tsk rökt paprikapulver
Till servering:
Grönsallad
Rödlök
Röd paprika
Citron
Gör så här:
- Dela lårfiléerna i bitar. Blanda ihop marinaden och lägg i kycklingen. Låt stå minst 30 min i rumstemperatur, men gärna i kyl över natten.
- Skala och koka potatisen mjuk i saltat vatten. Bryn smöret under vispning. Krossa potatisen med smöret, vänd ner dillen och smaka av med salt och svartpeppar.
- Trä upp kycklingen på spett varvat med paprikabitar och lökklyftor. Grilla tills kycklingen är färdig.
- Servera krossad potatis med kycklingspetten, grönsallad blandad med strimlad lök och paprika samt citronklyftor.
Foto: Eva Hildén
Annons