Grillad ryggbiff med kall bearnaise

Recept på grillad ryggbiff med kall bearnaise

Betina Hastoft
Kombinera klassiska smaker så som grillad ryggbiff med en kall bearnaise och färsk sparris när det äntligen är dags att dra igång grillen!
15 mars, 2022
Cookalong med Frida Lund: Så lagar du en enkel vardagspasta
6:16

Efter reklamen: Cookalong med Frida Lund: Så lagar du en enkel vardagspasta

(6:16)

Slå på ljud

Grillad ryggbiff med kall bearnaise

Finns det något godare än bearnaisesås? Ja, kall bearnaisesås – som blir otroligt gott till varmt grillat kött!

Grilla ryggbiff och servera med kall bearnaise och sparris
Betina Hastoft

4 portioner

Du behöver:

2 vitlöksklyftor
2 msk hackad färsk timjan
2 msk hackad färsk oregano
4 msk olja
800 g ryggbiff
Salt och nymalen svartpeppar

Kall bearnaisesås:

4 msk färsk dragon
2 dl crème fraiche
60 g majonnäs
4 tsk bearnaise-essens
Salt och nymalen svartpeppar

Till servering:

500 g färskpotatis
16 gröna sparrisar
4 salladslökar

Gör så här:

  1. Skala och krossa vitlöken. Skölj och hacka örterna. Blanda allt med olja. Pensla köttet med oljan, låt marinera i plastpåse.
  2. Skölj och hacka dragon. Rör ihop crème fraiche, majonnäs, bearnaise-essens och dragon i en skål, smaka av med salt och peppar.
  3. Skrubba potatisen, koka den i lättsaltat vatten i cirka 15 minuter. Knäck den träiga änden av sparrisen. Skala och halvera lökarna.
  4. Grilla sparris, lök och kött. Köttet ska grillas ungefär cirka 4 minuter på varje sida. Skär köttet i skivor och servera tillsammans med färskpotatis, grönsakerna och bearnaise.

Foto: Betina Hastoft