Grillad ryggbiff med kall bearnaise
Finns det något godare än bearnaisesås? Ja, kall bearnaisesås – som blir otroligt gott till varmt grillat kött!
4 portioner
Du behöver:
2 vitlöksklyftor
2 msk hackad färsk timjan
2 msk hackad färsk oregano
4 msk olja
800 g ryggbiff
Salt och nymalen svartpeppar
Kall bearnaisesås:
4 msk färsk dragon
2 dl crème fraiche
60 g majonnäs
4 tsk bearnaise-essens
Salt och nymalen svartpeppar
Till servering:
500 g färskpotatis
16 gröna sparrisar
4 salladslökar
Gör så här:
- Skala och krossa vitlöken. Skölj och hacka örterna. Blanda allt med olja. Pensla köttet med oljan, låt marinera i plastpåse.
- Skölj och hacka dragon. Rör ihop crème fraiche, majonnäs, bearnaise-essens och dragon i en skål, smaka av med salt och peppar.
- Skrubba potatisen, koka den i lättsaltat vatten i cirka 15 minuter. Knäck den träiga änden av sparrisen. Skala och halvera lökarna.
- Grilla sparris, lök och kött. Köttet ska grillas ungefär cirka 4 minuter på varje sida. Skär köttet i skivor och servera tillsammans med färskpotatis, grönsakerna och bearnaise.
Foto: Betina Hastoft