Populärt: Mat Vegetariskt Alla recept Vintips till middagen Kräftskiva Restaurangtips Matnyheter

Grekisk kyckling i form – med fetaost och oliver

03 sep, 2025
Recept på grekisk kyckling i form – med fetaost och oliver
Kyckling, potatis, paprika, oliver och fetaost – härliga grekiska smaker i en och samma form!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Rostat surdegsbröd med härligt vispad brieostBrand logo
Rostat surdegsbröd med härligt vispad brieost

Grekisk kyckling i form

Här används en hel kyckling som delas i bitar, men du kan också använda kycklinglår.

Annons

4 portioner

Tid: 30 minuter + tid i ugnen

Du behöver:

6 bakpotatisar
2 msk olivolja
1 hel kyckling
2 citroner
1 röd paprika
2 zucchini
200 g oliver, gärna kalamata

Kryddolja:

1 msk torkad oregano
2 tsk lökpulver
1 tsk torkad dill
1 tsk torkad timjan
1 dl olivolja
Salt och svartpeppar

Till servering:

100 g fetaost
2 nävar färsk oregano
1 tsk torkade chiliflakes
2 msk olivolja

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 220° varmluft. Skär potatisen i mindre bitar. Vänd runt dem i olja och lägg i en ugnsform.
  2. Skär kycklingen i 10–12 bitar och lägg dem ovanpå potatisen.
  3. Skölj och skiva citronerna. Skär paprika och zucchini i mindre bitar. Fördela allt i ugnsformen, strö över oliver.
  4. Kryddolja: Blanda oregano, lökpulver, dill och timjan tillsammans med olja i en skål. Salta och peppra.
  5. Ringla kryddoljan över kycklingen och grönsakerna, vänd runt lite och ställ in formen i ugnen i 40–50 minuter, tills potatisen är mjuk och kycklingen genomstekt. Vänd den gärna ett par gånger under tiden.
  6. Servering: Strö smulad fetaost, plockad oregano och chiliflakes över rätten, ringla över olja och servera direkt.
Så gör du den klassiska drinken Whiskey SourBrand logo
Så gör du den klassiska drinken Whiskey Sour

Foto: Columbus Leth

Annons