5 galet goda grytor

Galet goda grytor.

Under kalla mörka kvällar finns det inget bättre än att samlas kring en rykande het gryta. Tänd ett ljus, häll upp ett glas vin och njut!
25 november, 2018

1. Kryddig cajunkyckling med chorizo

Matig gryta med både kyckling och chorizo i cayunkryddad tomatsås. Servera med ett gott bröd att suga upp den härliga såsen med.

Till receptet >>

Kryddig cajunkyckling med chorizo.

Kryddig cajunkyckling med chorizo.

2. Thailändsk fiskgryta med räkor och kokosmjölk

Röd curry, citrongräs, ingefära och kokosmjölk gör den här thailändska fiskgrytan till en härlig, krämig och het favorit.

Till receptet >>

Thailändsk fiskgryta med räkor och kokosmjölk.

Thailändsk fiskgryta med räkor och kokosmjölk.

3. Malaysisk grönsaksgryta med paneer eller halloumi

Malaysisk grönsaksgryta med paneer-ost eller halloumi. Servera gärna med papadamm eller naan-bröd.

Till receptet >>

Malaysisk grönsaksgryta med paneer eller halloumi.

Malaysisk grönsaksgryta med paneer eller halloumi.

4. Långkokt chili på högrev med mörk choklad

Det låter kanske konstigt med choklad i chiligryta, men det ger en fyllig och härlig smak. Toppa med sval crème fraiche.

Till receptet >>

Långkokt chili på högrev med mörk choklad.

Långkokt chili på högrev med mörk choklad.

5. Marockansk lammgryta med aprikoser och mandel

Fruktig och smakrik lammgryta, en rätt som hämtad från tusen och en natt! Toppa med koriander och servera med couscous.

Till receptet >>

Marockansk lammgryta med aprikoser och mandel.

Marockansk lammgryta med aprikoser och mandel.

Recept: Lotta Bäckström

Styling: Pojan Lindeblad

Foto: Matilda Lindeblad

SENASTE VIDEOKLIPPEN FRÅN ELLE MAT & VIN: