Thailändsk fiskgryta med räkor och kokosmjölk

Thailändsk fiskgryta med räkor och kokosmjölk.

Röd curry, citrongräs, ingefära och kokosmjölk gör den här thailändska fiskgrytan till en härlig, krämig och het favorit. Servera gärna med jasminris.
15 januari, 2017

6 personer

Tid: 40 minuter

Du behöver:

3 citrongräs

1 msk olja

3 msk röd thaicurry

2 burkar kokosmjölk

2 röda chilifrukter (finhackade)

1 vitlöksklyfta (hackad)

2 msk finriven ingefära

1 kryddmått chiliflakes

1 lime, rivet skal och saft

1 msk hackad koriander

salt

1 kg koljafilé (eller torsk)

1/2 kg räkor med skal

Gör så här:

  1. Banka citrongräset med skaftet på kniven (för att lösgöra smakerna).
  2. Hetta upp en gryta och häll på oljan och den röda curryn och fräs en liten stund.
  3. Häll på kokosmjölken och lägg i citrongräset. Låt koka upp.
  4. Lägg i alla kryddor, rivet limeskal och limesaft. Smaka av, tillsätt eventuellt lite salt om det behövs.
  5. Skala räkorna och skär fisken i kuber.
  6. Lägg i fisken och låt koka med i några minuter.
  7. Fiska upp citrongräset.
  8. Lägg till sist i räkorna och toppa med finhackad koriander.
  9. Om du önskar mer styrka kan du även toppa med chiliflakes.
  10. Servera gärna med jasminris.
Thailändsk fiskgryta med räkor och kokosmjölk.

Thailändsk fiskgryta med räkor och kokosmjölk.

Recept: Lotta Bäckström

Styling: Pojan Lindeblad

Foto: Matilda Lindeblad

SENASTE VIDEOKLIPPEN FRÅN ELLE MAT & VIN: