Focaccia med päron och rosmarin

Recept på focaccia med päron och rosmarin

Betina Hastoft
Focaccia är ett av de enklaste bröden som finns att baka. Extra läckert blir det om du tillsätter päron och rosmarin!
12 juli, 2022
0:43

Efter reklamen: Watermelon Ginger Moctail - alkoholfri drink med ginger beer och fryst vattenmelon

(0:43)

Slå på ljud

Focaccia med päron och rosmarin

Supergott, segt och saftigt bröd. Perfekt till goda ostar eller en krämig soppa.

Så enkelt bakar du focaccia med päron och rosmarin
Betina Hastoft

8 portioner

Du behöver:

25 g jäst
3 dl ljummet vatten
1 tsk salt
100 g (ca 1 2/3 dl) fullkornsvetemjöl
250 g (ca 4 ¼ dl) vetemjöl
1 msk olivolja
2 päron
2 stjälkar rosmarin
2 tsk flytande honung

Focaccia med blommande bukett – så bakar du det vackra brödet

Gör så här:

  1. Rör ut jästen i ljummet vatten. Tillsätt salt och fullkornsvetemjöl. Låt jäsa i 10 minuter, tillsätt sedan vetemjölet lite i taget. Knåda degen väl och vänd den sedan i olivolja och låt jäsa i bunke under bakduk i 45 minuter.
  2. Häll upp degen och forma till ett stort platt bröd. Lägg på en smord bakplåt och täck toppen med tunna skivor päron och rosmarinkvistar och ringla över honung. Låt jäsa till dubbel storlek, cirka 45 minuter. Grädda brödet i nedre delen av ugnen i cirka 14 minuter i 230°.

Cookalong med Frida Lund: Så lagar du en enkel vardagspasta

Se klippet här!

Foto: Betina Hastoft