Flatbread med kryddig kyckling, grönsaker och fetaost
- AvCamilla Biesbjerg Markussen
Servera smakrik kyckling med grönsaker och fetaost på pitabröd och ringla över frisk dilldressing. Snabb och god vardagsmat!
Flatbread med kryddig kyckling, grönsaker och fetaost
Kycklingen får marinera i en massa härliga kryddor.
4 portioner
Tid: 35 minuter
Du behöver:
500 g kycklingbröstfilé
2 msk olivolja
1½ tsk mald spiskummin
1 tsk mald koriander
½ tsk mald kanel
½ tsk chilipulver
Salt och svartpeppar
Dilldressing:
1 knippe färsk dill
6 skivor smörgåsgurka
2 dl crème fraiche
1 tsk dijonsenap
1 tsk flytande honung
Salt och svartpeppar
Till servering:
50 g färsk babyspenat
200 g körsbärstomater
½ gurka
1 rödlök
4 grekiska pitabröd eller polarkakor
100 g fetaost
Gör så här:
- Skär kycklingen i små bitar. Blanda dem med olja och alla kryddor i en stor skål och låt marinera täckt i kylskåpet i minst 30 minuter. Stek kycklingen i en stekpanna i 5–7 minuter. Krydda med salt och peppar.
- Dilldressing: Skölj och torka dillen, hacka den fint. Skär gurkskivorna i små tärningar. Rör ihop gurka, dill, crème fraiche, senap och honung i en skål. Smaka av med salt och peppar och låt stå i kylskåp till servering.
- Skölj och torka spenaten. Skölj tomaterna och dela dem på mitten. Skölj gurkan, skär den i skivor och halvera dem. Skala rödlöken och skär den i tunna skivor. Värm ev bröden i ugnen. Bred dilldressing på bröden och toppa med spenat, kyckling, grönsaker och smulad fetaost.
Foto: Columbus Leth

