Fikoncarpaccio med hemgjord pesto och burrata
22 feb, 2024
AvCatarina König
Testa carpaccio på nytt sätt – med tunt skivade fikon, hemgjord pesto och burrata. En genialisk idé!
Annons
Fikoncarpaccio med hemgjord pesto och burrata
Söta fikon och salt parmesan blir en fin start på middagen.
Annons
4 portioner
Du behöver:
8 färska fikon
2 burrata
Olivolja
Flingsalt
Nymalen svartpeppar
Pesto:
½ dl pinjenötter
1 kruka färsk basilika
1 vitlöksklyfta
¾ dl rapsolja
1–1 ½ dl riven parmesan, 22 månader
2–3 droppar citronsaft
Salt
Nymalen svartpeppar
Gör så här:
- Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna på medelhög värme tills de blir gyllene, låt svalna. Mixa samman färsk basilika med vitlök och rapsolja med stavmixer i ett mixerglas. Tillsätt pinjenötterna och pulsa/mixa. Vänd i riven parmesan och smaka av med några droppar citron, salt och nymalen svartpeppar.
- Skär fikonet i tunna, tunna skivor med en vass kniv. Lägg ut på tallrikar. Dra isär burratan och lägg en halva på varje tallrik. Ringla över pesto, lite olivolja och strö flingsalt över. Dekorera med färsk basilika och dra något varv med svartpepparkvarnen över.
Foto: Catarina König
Annons