Chèvre chaud med valnötter och picklad rödlök

  • AvCamilla Biesbjerg Markussen
Recept på chèvre chaud med valnötter och picklad rödlök
Fräsch grönsallad med god dressing, valnötter, picklad rödlök och bröd med gratinerad getost. Gott, enkelt och fräscht!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!

Lyxsmörgås med pepparot, lax och friterad kapris

Brand logo
Lyxsmörgås med pepparot, lax och friterad kapris

Chèvre chaud med valnötter och picklad rödlök

Fransk klassiker med varma ostbröd och syrlig dressing.

Chèvre chaud med valnötter och picklad rödlök
Columbus Leth

4 portioner

Tid: 30 minuter + tid i kyl

Du behöver:

150 g blandad grönsallad
2 tsk dijonsenap
2 tsk flytande honung
4 msk sherryvinäger
6 msk olivolja
Salt och svartpeppar

Picklad rödlök:

2 rödlökar
1 dl ljus vinäger
1 dl strösocker
1 dl vatten
¼ tsk flingsalt

Getostbröd:

1 baguette
180 g getost på rulle
2 msk flytande honung

Till servering:

100 g valnötter

Gör så här:

  1. Picklad rödlök: Skala rödlöken, skär dem i tunna skivor och lägg i en glasburk. Koka upp vinäger, socker, vatten och salt i en kastrull i ca 2 minuter tills sockret är helt upplöst. Häll lagen över rödlöken i burken och sätt på locket. Låt stå i kylskåp minst 2 timmar, gärna över natten.
  2. Getostbröd: Sätt ugnen på 225°. Skär baguetten och getosten i 12 skivor. Lägg en ostskiva på varje brödskiva. Ringla över honung och gratinera mitt i ugnen i ca 8 minuter tills honungen karamelliserats och getosten fått lite färg.
  3. Skölj och torka salladen. Rör ihop senap, honung, vinäger och olja i en stor skål och smaka av med salt och peppar. Vänd ner salladen i dressingen.
  4. Servering: Fördela salladen på 4 tallrikar. Toppa med de varma getostbröden, picklad rödlök och valnötter.

Krämig mandaringlass med vit chokladsås

Brand logo
Krämig mandaringlass med vit chokladsås

Foto: Columbus Leth