Chocolate fudge brownie – den ultimata efterrätten

Recept på chocolate fudge brownie
Mira Wickman/Norstedts
Brownies är och förblir den ultimata efterrätten – servera med grädde, glass, färska bär eller som den är. Oemotståndligt!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!

Lyxiga chokladbollar med brynt smörBrand logo

Lyxiga chokladbollar med brynt smör

Chocolate fudge brownie

Servera uppskuren i rutor, staplade på ett fat, med lättvispad grädde och en skål med jordgubbar eller hallon.

ca 16 bitar

Du behöver:

150 g mörk choklad, minst 65 %
175 g smör
4 dl ljust muscovadosocker
3 ägg
2 dl vetemjöl
1 dl kakao av bra kvalitet
1 tsk salt
Lite flingsalt

Till servering:

Lättvispad grädde
Jordgubbar eller hallon

Gör så här:

  1. Värm ugnen till 175º. Finhacka chokladen. Smält smöret i en kastrull och lägg i hälften av chokladen. Rör tills den har smält.
  2. Ta av kastrullen från värmen, vispa ner sockret och sedan äggen, ett i taget. Tillsätt mjöl, kakao och salt. Vänd ner resten av den hackade chokladen i smeten.
  3. Klä en form, cirka 20 × 30 cm, med bakplåtspapper. Häll i smeten och strö över lite flingsalt.
  4. Grädda kakan mitt i ugnen i cirka 30 minuter. Känn med en sticka om kakan är klar. Den ska vara kladdig, men inte blöt.
  5. Lyft upp kakan från formen. Låt svalna på galler och skär sedan upp den i rutor. Servera med grädde och bär.

Recept: Sofia Wood och Ingalill Hägglund
Foto: Mira Wickman