Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla recept

Chokladtiramisu

25 aug, 2023 
AvTimm Vladimir
AvCamilla Biesbjerg Markussen
Recept på chokladtiramisu
Tiramisu är en klassisk dessert som alltid uppskattas – här uppgraderas den med mörk choklad som maxar smaken!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
3 goda toppings till kladdkakaBrand logo
3 goda toppings till kladdkaka

Chokladtiramisu

Den klassiska tiramisun når nya höjder med mörk choklad i det här receptet.

Så gör du en riktigt läcker chokladtiramisu

4 portioner

Annons

Du behöver:

2 ägg
2 msk strösocker
1 msk kakao
50 g mörk choklad
225 g mascarpone
1 citron
1 dl marsalavin
2 dl starkt kaffe
1 msk honung
200 g ladyfingers, gärna i choklad eller andra mjuka chokladkakor

Till servering:

1 msk kakao

Gör så här:

  1. Separera äggen i gulor och vitor. Vispa äggulorna till en luftig smet med socker och kakao. Smält chokladen över vattenbad och blanda den med mascarponen. Vänd ner chokladblandningen i äggsmeten.
  2. Vispa äggvitorna till styva toppar i en skål. Skölj citronen och riv 1 tsk citronskal. Pressa ut 1–2 tsk citronsaft och vänd ner både citronsaft och -skal i äggvitorna. Blanda sedan ihop det med chokladkrämen.
  3. Blanda marsala med kaffe och honung. Doppa ladyfingers i kaffeblandningen och lägg ett lager av dem i små portionsskålar. Fördela ett lager chokladkräm ovanpå och fortsätt att varva ladyfingers och chokladkräm i lager.
  4. Ställ desserten i kylen och låt den sätta sig i minst 1 timme. Sikta kakao över desserten precis innan servering.

Foto: Columbus Leth, Betina Hastoft, Stine Christiansen

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons