Chicken salad sandwich
- AvTess Medina
Tess Medinas chicken salad sandwich är perfekt att laga om du har kyckling över från en annan rätt!
Chicken salad sandwich
Tess tips! Om du ska på picknick, dra då isär kyckling med två gafflar istället, då lägger den sig bättre på mackan. Sen är det bara att ta med dig chicken salad, ha brödet på sidan och montera på plats. Då slipper mackan bli soggig i picknickkorgen! Till det dricker ni en kall öl, gärna en Corona, med en limebit i.
4 portioner
Du behöver:
200 g kycklingfilé
Salt och svartpeppar
1/2 gurka
3 selleristjälkar
1 schalottenlök
1/2 dl torkade tranbär
Dressing:
1 dl majonnäs
1/2 citron, juicen
1 msk dijonsenap
Salt och svartpeppar
Till servering:
Baguette
Gör så här:
- Stek kycklingfiléerna så att de är genomstekta. Krydda dem med salt och peppar. Lägg dem åt sidan och låt svalna.
- Halvera gurkan på längden och skrapa ut kärnorna med en tesked. Skär gurkan i små tärningar.
- Skala schalottenlöken och finhacka den och selleristjälkarna.
- När kycklingen har svalnat, skär köttet i bitar eller dra isär det med två gafflar. Blanda alla salladsingredienser i en skål.
- Dressing: Vispa ihop majonnäs, citronjuice och dijonsenap. Smaka av med salt och peppar. Rör ner dressingen i salladen och blanda väl.
- Klyv baguetten och fyll den med röran. Servera precis som den är.
Recept: Tess Medina, ur kokboken Á table med Tess
Foto: Eva Hildén
